Milioane de oameni de pe TikTok, șocați după ce au descoperit că Pământul nu este perfect rotund - Video viral
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Milioane de oameni de pe TikTok, șocați după ce au descoperit că Pământul nu este perfect rotund / Foto: Captură video TikTok Holly
Milioane de oameni de pe TikTok, șocați după ce au descoperit că Pământul nu este perfect rotund / Foto: Captură video TikTok Holly
Milioane de utilizatori de pe TikTok au rămas surprinși să afle că Pământul nu este perfect rotund.

O femeie a reușit să îi șocheze pe mulți utilizatori de pe rețelele de socializare arătându-le cum arată, de fapt, planeta noastră. Holly Moffatt a postat pe TikTok un video în care a explicat că Pământul nu este perfect rotund, iar milioane de oameni au rămas surprinși să afle acest lucru, videoclipul devenind în scurt timp viral.

În videoclip, care a fost deja vizionat de peste șapte milioane de de oameni, Moffatt a folosit o căutare Google Image pentru a vedea care este adevărata formă a planetei, arătând că Pământul este departe de a fi o sferă perfectă, scrie LadBible.

Reacțiile utilizatorilor. "Nu, refuz să cred că nu suntem perfect rotunzi"

Ea spune pe filmare: "Cum, după 21 de ani de trăit pe această planetă, abia acum aflu că aceasta este forma Pământului și că nu este perfect rotund? Mintea mea este uluită".

"Și a noastră, fată.", i-a spus o persoană.

Utilizatorii au fost la fel de uimiți de această informație, o persoană scriind: "Nu, refuz să cred că nu suntem perfect rotunzi".

Un altul a spus: "Asta are sens, dar nu este corect. Acum arătăm doar ca un asteroid". Alți utilizatori au acuzat-o pe fată că nu a învățat geografie și că minte oamenii cu acest videoclip.

@holly.moffatt

Like it makes sense but it also makes absolutely no sense ????

♬ original sound - Holly



Potrivit NASA, Polii Nord și Sud sunt ușor plați din cauza forței Pământului atunci când se rotește, ceea ce face ca planeta să fie "strânsă” într-o sferă deformată. Omul de știință al NASA James Tuttle Keane a explicat pentru Live Science: "Majoritatea planetelor și lunilor nu sunt sfere adevărate; de obicei sunt bombate într-un fel sau altul". În ceea ce privește cauza formei pământului, Keane a comparat forța centrifugă a Pământului cu așezarea pe un carusel care atunci când se învârte te trage în cealaltă direcție. El a spus: "Există un pic de forță suplimentară care acționează asupra ta pe caruselul acela și astfel te simți tras în lateral".


Viaţa pe Marte, imposibilă la mai puţin de doi metri în subteran. Expunerea la radiaţii, de 750 ori mai mare decât pe Pământ

Căutarea vieţii pe Marte a devenit mult mai complicată, avertizează cercetătorii. Conform acestora, nimic nu poate trăi la suprafaţa planetei. Orice dovadă a aminoacizilor rămaşi în urmă din perioada în care Marte era locuibilă ar fi îngropată la cel puţin doi metri sub suprafaţa planetei, arată Science Alert. Mare nu are câmp magnetic, astfel că planeta roşie este expusă unei doze de radiaţii cosmice uriaşe faţă de Pământ. Iar radiaţia cosmică, în final, distruge aminoacizii. 

"Studiile noastre arată că aminoacizii de pe Marte sunt distruşi de radiaţii cosmice pe suprafaţa planetei într-un ritm mult mai rapid decât credeam noi iniţiaţ. Roverele de pe Marte au reuşit, până acum, să sape doar până la adâncimi de cel mult 5 cm. La astfel de adâncimi, aminoacizii sunt distruşi în doar 20 de milioane de ani. Dacă adăugăm la calcule şi percloratele şi apa, rata de distrugere creşte şi mai mult", a spus fizicianul Alexander Pavlov, de la Centrul Spaţial al NASA Goddard. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel