Milioane de bilete cerute deja pentru CM 2022. Intrarea la finală, peste 1500 de euro
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de riciardus, de la Pexels
Fotografie creată de riciardus, de la Pexels
Campionatul Mondial din Qatar suscită deja interes major. La doar 24 de ore de la punerea în vânzare, 1,2 milioane de bilete au fost solicitate. 

Cele mai multe solicitări au venit din Qatar, care este gazda turneului, dar au existat foarte multe solicitări și din Argentina, Brazilia, Anglia, Franța, India, Mexic, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite.

Aproximativ 1,8 milioane de bilete au fost solicitate doar pentru finala care va avea loc pe 18 decembrie, pe stadionul "Lusail", care are 80.000 de locuri, din Doha, a declarat organismul mondial, conform Eurosport. Un bilet pentru finală ar putea costa până la 1600 de euro. 

FIFA, care speră să câștige peste 500 de milioane de dolari din bilete, drepturi de difuzare și alte venituri comerciale de la Campionatul Mondial, a declarat că fanii care au câștigat loteria biletelor vor fi informați până pe data de 8 martie.

Sondaje FIFA. Suporterii vor Campionatul Mondial mai des de o dată la patru ani

Majoritatea suporterilor ar fi în favoarea unor Cupe Mondiale mai dese, cu condiţia ca gradul de solicitare a jucătorilor şi jucătoarelor să nu crească, relevă sondaje comandate de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), transmite L'Equipe.

De mai multe luni, FIFA apără cu insistenţă planul său al unei Cupe Mondiale disputate din doi în doi ani. În decembrie, FIFA a publicat mai multe sondaje care arată că majoritatea suporterilor ar fi în favoarea unor Mondiale masculine şi feminine mai frecvente, cu condiţia ca gradul de solicitare a jucătorilor şi jucătoarelor să nu crească.

Din cele 30.390 de persoane care au declarat că fotbalul este sportul lor favorit, 63,7% ar dori să vadă mai des Cupe Mondiale masculine. Procentul este de 52,4% în cazul Cupelor Mondiale feminine.

Categoria de vârstă cea mai favorabilă unei frecvenţe crescute a Mondialelor masculine şi feminine este cea "între 25 şi 34 de ani". La polul opus au fost suporterii care au "peste 55 de ani".

Suporterii de pe continentul african par cei mai favorabili unor Cupe Mondiale mai frecvente (76% "pentru" o Cupă Mondială masculină mai frecventă), urmaţi de cei Asia (66%). Ţările cele mai favorabile acestei idei sunt Turcia (87%), India (85%) şi Africa de Sud (85%).

În acest sondaj realizat de FIFA, rata dezaprobării este deosebit de mare în rândul iubitorilor fotbalului din trei ţări: Anglia (52% contra unei Cupe Mondiale masculine mai frecvente), Germania (42%) şi Franţa (40%), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel