Miliardarul Flavio Briatore, acuzat de îmbolnăvirea a sute de turiști cu Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Anastasia Gepp de la Pixabay
Imagine de Anastasia Gepp de la Pixabay
Milionarul italian Flavio Briatore este acuzat, de procurorii italieni, în cazul focarului de infecție izbucnit în vara anului 2020. 

Procurorii italieni îl acuză pe Flavio Briatore, în vârstă de 71 de ani, de focarul izbucnit în vara anului 2020, când sezonul turistic în Sardinia a fost oprit brusc. Focarul a fost legat de grupuri de infecții din toată Italia, inclusiv în Lazio, Campania și Toscana.

Angajații lucrau chiar dacă erau infectați

Cercetările în acest sens au fost demarate vara trecută, în Sardinia, după ce presa a relatat că la clubul deținut de Briatore, dar și în alte locații de lux din zonă a crescut brusc numărul persoanelor infectate cu Covid-19.

Vedete, fotbaliști, 58 de angajați ai clubului și alte persoane au fost testate, atunci, pozitiv. Angajații au spus anchetatorilor că nu se respectau condițiile sanitare, cazurile pozitive nu erau raportate, iar ei munceau și dacă erau infectați. 

Briatore și Berlusconi au fost infectați cu Covid-19

Briatore a fost, de altfel, internat la un spital din Milano la sfârșitul lunii august, infectat cu Covid-19. De asemenea, prietenul său, fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, a confirmat că a fost infectat la începutul lunii septembrie, la scurt timp după ce s-a întors de la vila sa din Costa Smeralda.

Cei doi fuseseră fotografiați împreună în afara casei de vacanță din Sardinia, ambii fără măști de protecție.

Procurorii vor prezenta acuzațiile

Potrivit presei din peninsula, procurorii italieni se vor întâlni cu conducerea clubului de noapte și cu avocații acestora pentru a le prezenta acuzațiile.

Alte două cluburi de noapte, Phi Beach și Country Club, au fost de asemenea acuzate de magistrații italieni de neglijență privind răspândirea virusului, scrie dordevacanta.ro.

Amintim că Flavio Briatore a devenit celebru în Formula 1 după ce a fost manager la Benetton și Renault, echipe cu care Michael Schumacher și Fernando Alonso au devenit campioni mondiali.

VEZI ȘI: Flavio Briatore, fostul director al echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault, infectat cu coronavirus

Vacanță în Italia FĂRĂ mască 

Italia a ridicat obligativitatea purtării măştii în aer liber începând cu data de 28 iunie.

"Începând cu 28 iunie, am pus capăt obligativităţii de a purta o mască în exterior", a anunţat ministrul Roberto Speranza pe contul său de Facebook, precizând că această decizie se va aplica regiunilor clasificate drept "zonă albă", unde răspândirea virusului este cea mai redusă, în prezent toată Italia, cu excepţia micii regiuni Vallée d'Aoste, din nordul ţării, conform Agerpres. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel