Miliardarul britanic Ratcliffe cumpără 25% din Manchester United și promite revenirea în fruntea fotbalului englez
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash
Miliardarul Sir Jim Ratcliffe cumpără partea sportivă a Manchester United.

Un miliardar britanic, Sir Jim Ratcliffe, a încheiat un acord pentru a cumpăra o participație de 25% la Manchester United pentru aproximativ 1,3 miliarde de dolari (1,03 miliarde de lire sterline). Conform BBC, grupul Ineos al lui Ratcliffe va prelua conducerea operațiunilor fotbalistice.

Acesta va oferi, de asemenea, 300 de milioane de dolari (236 de milioane de lire sterline) pentru investiții viitoare în stadionul Old Trafford al clubului. Anunțul vine la 13 luni după ce proprietarii clubului, familia Glazer, au declarat că se gândesc să vândă pentru a “explora alternative strategice”. Familia americană a cumpărat clubul pentru 790 de milioane de lire sterline în 2005.

Șeicul qatarez își retrăsese oferta în octombrie

Singurul alt ofertant declarat public, bancherul qatarian Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani, și-a retras oferta de a cumpăra 100% din club în octombrie.

United a avut probleme pe teren în acest sezon și nu a câștigat Premier League din 2013, în timp ce au existat proteste regulate împotriva proprietății Glazer.

Născut în Manchester, Ratcliffe este președintele companiei petrochimice Ineos și spune că este un “suporter al clubului de-o viață”. A încercat și nu a reușit să cumpere Chelsea anul trecut. Într-o declarație, el a spus: "Deși succesul comercial al clubului a asigurat întotdeauna fonduri disponibile pentru a câștiga trofee la cel mai înalt nivel, acest potențial nu a fost pe deplin valorificat în ultima perioadă. 

"Vom aduce cunoștințele, expertiza și talentul global din grupul Ineos Sport mai larg pentru a ajuta la o îmbunătățire ulterioară a clubului, oferind în același timp fonduri destinate să permită investiții viitoare în Old Trafford.

Plan pe termen lung

"Suntem aici pe termen lung și recunoaștem că ne așteaptă multe provocări și multă muncă grea, pe care le vom aborda cu rigurozitate, profesionalism și pasiune. Suntem angajați să lucrăm cu toți cei de la club - consiliul, personalul, jucătorii și fanii - pentru a ajuta la împingerea clubului înainte.

“Ambiția noastră comună este clară: toți vrem să vedem Manchester United înapoi acolo unde îi este locul, în fruntea fotbalului englez, european și mondial.” Clubul spune că tranzacția este “supusă aprobărilor obișnuite ale autorităților de reglementare”, dar sunt “speranți că va fi finalizată cât mai curând posibil”.

Ratcliffe a acceptat să cumpere 25% din acțiunile de clasă B ale clubului, deținute în mare parte de familia Glazer, care deține 69% din club și conține aproape toate drepturile de vot, și până la 25% din acțiunile de clasă A, care sunt listate la Bursa de Valori din New York.

Acest lucru înseamnă că familia Glazer va păstra o participație majoritară în club.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel