Miliardar mort, după ce a vrut să-și facă un selfie
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Miliardarul Wang Jian a murit la vârsta de 57 de ani, marţi, după ce a căzut de pe un zid din masivul muntos Luberon din sud-estul Franţei în timp ce încerca să se fotografieze. Antreprenorul chinez a lăsat în urma lui un conglomerat important, HNA, care este prezent în mai multe domenii de activitate, precum turism, logistică şi transporturi aeriene, informează AFP.  

Fondatorul grupului HNA şi-a pierdut viaţa în satul Bonnieux, au precizat jandarmii francezi. "Se urcase pe un parapet înalt, pentru a face o fotografie, şi a căzut", au explicat ei, adăugând că pompierii locali au încercat să îl reanimeze pe magnatul chinez însă nu au avut succes în acest demers. 

Potrivit unei surse, miliardarul a dorit să surprindă într-o fotografie panorama locală urcând pe un zid. Pentru a face acest lucru, Wang Jian şi-a luat elan, însă a căzut apoi de la o înălţime de 10 metri. 

Brigada locală de jandarmerie a fost însărcinată cu realizarea unei anchete, care favorizează pista unui deces accidental. 

Avere de aproape 2 miliarde de dolari 

Potrivit grupului HNA, Wang Jian se afla în Franţa într-o călătorie de afaceri. 

Averea magnatului chinez a fost estimată de revista Forbes la 1,7 miliarde de dolari. 

Wang Jian s-a specializat încă din timpul studiilor sale superioare, realizate la Universitatea de Stat a Chinei, în aviaţia civilă. La începutul anilor 1990, a participat la înfiinţarea companiei aeriene Hainan Airlines. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel