"Mila 23" - povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
4
4

Volumul "Mila 23", care spune povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate, a fost lansat miercuri, în București, în prezenţa protagonistului, informează Mediafax.

[caption id="attachment_217970" align="alignnone" width="310"] Foto: Adevărul[/caption]

"Am fost surprins când mi s-a propus să fiu transformat într-un personaj de benzi desenate, dar după ce mi-am dat seama că povestea urma să-i motiveze pe copii să-şi urmeze cu încăpăţânare visele, aşa cum am făcut-o eu, am trecut peste toate ezitările, iar acum mă bucur că n-am dat înapoi. A ieşit o carte frumoasă, de care sunt mândru", declară Patzaichin într-un comunicat. "Nu sunt o casă de modă, nu sunt o editură, sunt Ivan Patzaichin", a mai adăugat protagonistul, exprimându-şi bucuria că acest proiect, început anul trecut, a fost realizat.

Cartea cuprinde 64 de pagini de benzi desenate, realizate de Alex Talambă, iar dialogurile, în limba engleză, sunt scrise de George Drăgan. Lansarea, care a avut loc la AFI Palace Cotroceni, au fost prezenţi Ivan Patzaichin, Teodor Frolu, publisherul volumului, şi Alex Talambă.

Frolu a explicat că volumul este bazat pe nişte întâmplări din copilăria lui Patzaichin şi pe personaje din mitologia locală. Cartea ilustrează eroul în personajul lui Ivan Patzaichin, legendarul canoist român, multiplu campion olimpic şi mondial, născut în Delta Dunării, în satul Mila 23. Date şi analogii autobiografice se întrepătrund cu elemente din imaginarul colectiv dunărean.

"Practic, am vâslit alături de Vaniuşa, căutând pasărea Gamayun", a declarat ilustratorul Alex Talambă, citând personaje din carte, pe care a descris-o ca fiind despre "copilărie, natură, sănătate, voinţă şi realizări".

În luna august, benzile desenate "Mila 23" sunt disponibile în Pop-up Shop Patzaikin din Băneasa Shopping City, urmând ca din toamnă cartea să aibă şi un distribuitor, a precizat Frolu. Volumul "Mila 23" este un proiect al Asociaţiei "Ivan Patzaichin - Mila 23" şi este publicat sub egida editurii Mandragora din Bucureşti. Proiectul este conceput sub forma unei serii de volume dedicate aventurilor lui Ivan Patzaichin în Delta Dunării, imaginate pe banda desenată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel