Mike Tyson: Moartea mamei mele a fost unul dintre cele mai BUNE lucruri care mi s-au întâmplat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Mike Tyson / Foto: Facebook
Mike Tyson / Foto: Facebook
Într-un interviu acordat lui Shannon Sharpe, Iron Mike (55 de ani) a șocat audiența cu declarația controversată despre mama sa. Acesta a spus că este recunoscător pentru moartea mamei, pentru că, altfel, nu ar fi ajuns niciodată să afle ce sunt luptele de stradă. Este tragedia care l-a călit şi l-a adus în ring.

Cunoscut drept unul dintre cei mai duri și mai buni pugiliști din istorie, Mike Tyson a făcut o afirmație șocantă legată de decesul mamei sale. Fostul campion la categoria grea a vorbit în podcastul lui Shannon Sharp, fost jucător în NFL, despre cariera sa și despre decesul mamei sale, când avea doar 16 ani. „Moartea mamei mele a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat. Ea avea grijă de mine ca de un bebeluș. Așa nu aș fi intrat niciodată în luptele de stradă și nu m-aș fi apărat niciodată. După ce mama boxerului a murit, Mike a rămas în grija antrenorului de box Cus D’Amato. Acesta a devenit „gardianul” lui Kid Dynamite, cum era poreclit în perioada junioratului. "La 14 ani am crezut că pot fi campion mondial. Am câștigat campionate naționale, avem record de knockout-uri. Am devenit profesionist și viața mi s-a schimbat când am devenit campion mondial", a declarat pugilistul. Tyson a devenit campion liniar în 1988, când l-a făcut knockout pe Michael Spinks în 91 de secunde de la începutul primei runde.

Mike „Ironman” Tyson  și-a început cariera în 1985, fiind considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie. S-a retras în 2005. Tyson a rămas în istoria boxului ca fost campion mondial la categoria grea la 20 de ani, fiind în cel mai tânăr pe nişa lui. La începutul carierei, „Ironman” Tyson a stabilit un record greu de egalat: a câștigat primele 19 meciuri prin KO, 12 dintre ele în prima rundă. În 1986 a câștigat prima centură, WBC, și în 1987 a adăugat și centurile WBA și IBF. Iron Mike a revenit în ring și a obținut alte 4 victorii, pentru ca în iulie 1991 să fie arestat pentru viol. Condamnat la șase ani de închisoare, legendarul boxer a fost încarcerat în martie 1992. Eliberat după doar trei ani, Tyson nu a mai fost același pugilist de dinainte de condamnare. Până la retragerea, Mike Tyson a înregistrat alte 7 înfrângeri, dintre care cele mai răsunătoare în fața lui Evander Holyfield și Lenox Lewis. În ciuda celor peste 300 de milioane de dolari câștigați din box, Tyson și-a declarat falimentul personal în august 2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel