Mike Pompeo: SUA trebuie să poată răspunde unui eventual atac din partea Iranului
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
SUA trebuie să poată răspunde unui eventual atac al Iranului împotriva intereselor americane în Golf, a afirmat marţi, în Florida, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, informează AFP.

Şeful diplomaţiei americane a avut în oraşul Tampa o întâlnire cu responsabili ai comandamentului central al Pentagonului, care a anunţat cu o zi înainte trimiterea a 1.000 de militari suplimentari în regiune, pentru a face faţă "comportamentului ostil" al Teheranului.

Această desfăşurare "trebuie să convingă guvernul islamic al Iranului că suntem hotărâţi şi să-l descurajeze de la noi agresiuni în regiune", a explicat el.

Vizita a avut drept scop "finalizarea obiectivelor strategice" enunţate de preşedintele Donald Trump, a spus Pompeo.

"Însă noi nu o putem face fără a ne asigura că avem capacitatea de a răspunde dacă Iranul va lua o decizie proastă" şi va ataca "un american, un interes american sau va continua să-şi dezvolte programul său de arme nucleare", a continuat Pompeo. "Trebuie să fim gata să răspundem la orice ameninţare din partea Iranului", a adăugat el, asigurând totodată că "preşedintele Trump nu doreşte război" cu Iranul.

Tensiunile dintre cele două ţări au escaladat şi mai mult după atacul, atribuit de Washington Teheranului, împotriva a două petroliere ce navigau în Marea Oman lângă strâmtoarea Ormuz, trecătoare maritimă strategică la scară mondială.

Vezi și: Șeful interimar al Pentagonului renunță la funcție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel