Mike Pompeo, avertisment pentru Erdogan
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
 Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a îndemnat vineri guvernul turc "să-i elibereze rapid" pe ceilalţi americani şi angajaţi locali ai misiunilor diplomatice americane aflaţi în închisoare în Turcia, după punerea în libertate a pastorului Andrew Brunson, relatează AFP. 

"Este o zi mare pentru America! Un alt cetăţean american a fost eliberat. Lumea trebuie să ştie că preşedintele Statelor Unite şi Departamentul de Stat continuă să lucreze din greu pentru a aduce acasă toţi ostaticii americani şi pe cei care sunt închişi fără vină", a scris el pe Twitter. 

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenţie a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington. Instanţa de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu şi interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care a putut pleca astfel din ţară. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că îl va primi pe Andrew Brunson în Biroul Oval la Casa Albă "probabil sâmbătă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel