Mike Pompeo acuză Rusia că "seamănă haos" în regiunea mediteraneană. "Încearcă să rescrie istoria"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mike Pompeo
Mike Pompeo
Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat marţi Rusia că "seamănă haos" în regiunea mediteraneană.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo acuză Rusia că "ameninţă stabilitatea Mediteranei" şi "seamănă haos" în ţările din regiune, informează AFP.

Într-un comunicat cu privire la "influenţa rusă în Mediterana", secretarul de stat american îi răspunde omologului său rus Serghei Lavrov, "care a acuzat SUA că joacă jocuri politice" în regiune. "Lavrov greşeşte în mod evident şi încearcă să rescrie istoria", a deplâns Pompeo, citează Agerpres.

"În realitate, SUA lucrează în mod eficace cu partenerii regionali şi susţin procesele politice sub egida ONU în Libia.", a dat el asigurări pe contul său de Twitter.

"Dezinformare și haos"



"În ceea ce o priveşte, Rusia subminează politica internă a ţărilor din regiunea mediteraneeană, îl susţine pe dictatorul brutal al Siriei (Bashar al-Assad) şi alimentează conflictul din Libia prin intermediul unor grupări aliate", a continuat Pompeo. "Rusia continuă să ameninţe stabilitatea din regiunea mediteraneană, folosind numeroase tehnici pentru propagarea dezinformării, pentru a submina suveranitatea naţională şi a semăna haos, conflicte şi divizare în ţările din regiune", a adăugat el în comunicatul său.

Mike Pompeo a denunţat comportamentul Rusiei în Libia, Grecia şi Siria, chiar în ziua în care preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat în cele din urmă pe democratul Joe Biden pentru victoria lui în alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa lui Donald Trump.

VEZI ȘI: Semnal din partea lui Putin pentru Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel