Mike Pence vorbește despre relația cu Donald Trump: Fostul președinte m-a pus să aleg între el și constituție. Acum, alegătorii se vor confrunta cu aceleași variante
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 07 iun 2023, 23:37
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mike Pence a anunțat oficial că va candida pentru nominalizarea la președinția republicană într-un videoclip postat miercuri dimineața și s-a adresat unei mulțimi de susținători din Ankeny, Iowa, miercuri după-amiază.  

În discursul său, fostul guvernator din Indiana l-a pedepsit pe Donald Trump pentru acțiunile sale „nechibzuite” din 6 ianuarie 2021, l-a lovit pe Joe Biden și a evidențiat „dușmanii libertății” din întreaga lume, prezentând un videoclip care i-a avut în cadru pe Vladimir Putin și Xi-Jinping, scrie The Guardian.

„Am crezut de multă vreme că aceluia căruia i se va da mult i se va cere mult”, a spus Pence audienței, făcând referire la Biblie. „De aceea astăzi, înaintea lui Dumnezeu și a familiei mele, îmi anunț candidatura pentru președinția Statelor Unite ale Americii”.

Evenimentul, care a avut loc la Des Moines Area Community College, a început cu o rugăciune. După câteva scurte discursuri ale aliaților lui Pence, printre care și fratele său, candidatul a urcat pe scenă alături de soția sa, care l-a prezentat.

„Știam că Iowa era locul unde să ne pornim motoarele pentru marea revenire americană”, a spus Pence, care a făcut campanie în statul american, în ultimele săptămâni.

„Sunt creștin, conservator și republican, în această ordine”, a spus Pence, repetând o frază folosită frecvent.

Pence și-a prezentat recordul de congressman și guvernator al Indianei, timp în care a susținut legislația împotriva avortului și a extins cheltuielile guvernamentale, și a repetat idei din videoclipul său de campanie lansat cu câteva ore mai devreme, inclusiv abordarea inflației, a datoriei naționale și a problemelor de la granița dintre SUA și Mexic.

El a vorbit, de asemenea, despre mandatul său ca vicepreședinte, promovând unele dintre politicile pe care el și Trump le-au asumat în mandatul lor.

„Am fost mândru că sunt alături de președintele Donald Trump în fiecare zi”, a spus Pence.

Dar Pence s-a despărțit de Trump pe 6 ianuarie 2021, când Congresul s-a reunit pentru a certifica victoria lui Biden, spunând că nu are autoritatea de a decide ce voturi electorale ar trebui numărate. Acest lucru i-a înfuriat pe unii susținători ai lui Trump, un grup mic care striga „să-l spânzurăm pe Mike Pence!” în timp ce manifestanții luau cu asalt Capitoliul SUA.

„Poporul american merită să știe că în acea zi, președintele Trump a cerut ca eu să aleg între el și constituție. Acum, alegătorii se vor confrunta cu aceeași alegere”, a spus Pence miercuri.

„Și oricine a cerut altcuiva să fie pus peste constituție nu ar trebui să mai fie vreodată președintele Statelor Unite”, a continuat el mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?