Urmărește emisiunea live
Mike Pence vorbește despre relația cu Donald Trump: Fostul președinte m-a pus să aleg între el și constituție. Acum, alegătorii se vor confrunta cu aceleași variante
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mike Pence a anunțat oficial că va candida pentru nominalizarea la președinția republicană într-un videoclip postat miercuri dimineața și s-a adresat unei mulțimi de susținători din Ankeny, Iowa, miercuri după-amiază.  

În discursul său, fostul guvernator din Indiana l-a pedepsit pe Donald Trump pentru acțiunile sale „nechibzuite” din 6 ianuarie 2021, l-a lovit pe Joe Biden și a evidențiat „dușmanii libertății” din întreaga lume, prezentând un videoclip care i-a avut în cadru pe Vladimir Putin și Xi-Jinping, scrie The Guardian.

„Am crezut de multă vreme că aceluia căruia i se va da mult i se va cere mult”, a spus Pence audienței, făcând referire la Biblie. „De aceea astăzi, înaintea lui Dumnezeu și a familiei mele, îmi anunț candidatura pentru președinția Statelor Unite ale Americii”.

Evenimentul, care a avut loc la Des Moines Area Community College, a început cu o rugăciune. După câteva scurte discursuri ale aliaților lui Pence, printre care și fratele său, candidatul a urcat pe scenă alături de soția sa, care l-a prezentat.

„Știam că Iowa era locul unde să ne pornim motoarele pentru marea revenire americană”, a spus Pence, care a făcut campanie în statul american, în ultimele săptămâni.

„Sunt creștin, conservator și republican, în această ordine”, a spus Pence, repetând o frază folosită frecvent.

Pence și-a prezentat recordul de congressman și guvernator al Indianei, timp în care a susținut legislația împotriva avortului și a extins cheltuielile guvernamentale, și a repetat idei din videoclipul său de campanie lansat cu câteva ore mai devreme, inclusiv abordarea inflației, a datoriei naționale și a problemelor de la granița dintre SUA și Mexic.

El a vorbit, de asemenea, despre mandatul său ca vicepreședinte, promovând unele dintre politicile pe care el și Trump le-au asumat în mandatul lor.

„Am fost mândru că sunt alături de președintele Donald Trump în fiecare zi”, a spus Pence.

Dar Pence s-a despărțit de Trump pe 6 ianuarie 2021, când Congresul s-a reunit pentru a certifica victoria lui Biden, spunând că nu are autoritatea de a decide ce voturi electorale ar trebui numărate. Acest lucru i-a înfuriat pe unii susținători ai lui Trump, un grup mic care striga „să-l spânzurăm pe Mike Pence!” în timp ce manifestanții luau cu asalt Capitoliul SUA.

„Poporul american merită să știe că în acea zi, președintele Trump a cerut ca eu să aleg între el și constituție. Acum, alegătorii se vor confrunta cu aceeași alegere”, a spus Pence miercuri.

„Și oricine a cerut altcuiva să fie pus peste constituție nu ar trebui să mai fie vreodată președintele Statelor Unite”, a continuat el mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel