Data publicării:

Mike Pence: SUA au nevoie de o „nouă conducere”, iar Partidul Republican ar trebui să le ofere americanilor „o alegere mai bună”

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Fostul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, a declarat pentru Sky News că America are nevoie de o nouă conducere, dar consideră că republicanii - care par probabil să-l nominalizeze din nou pe Donald Trump drept candidat - ar trebui să le ofere americanilor „o alegere mai bună”.  

Părând că țintește pe fostul său șef, Mike Pence, fostul vicepreșdinte al SUA în administrația Trump, a spus că vrea ca alegătorii să aibă „o nouă alegere”.

„Cred că avem nevoie de o nouă conducere, dar voi căuta modalități prin care să-mi pot face partea pentru a vedea că Partidul Republican oferă poporului american o alegere mai bună”, a spus fostul vicepreședinte.

"O alegere nouă și un nou început. Vă voi ține la curent cu poziția mea în zilele următoare."

Trump este favorit să fie din nou adversarul lui Joe Biden la alegerile din noiembrie, iar președintele în funcție a avertizat la începutul acestei săptămâni că potențialul său adversar este „dispus să ne sacrifice democrația”.

A venit în momentul în care Curtea Supremă a SUA a fost de acord să audieze apelul lui Trump cu privire la decizia statului Colorado de a-l descalifica de la alegerile sale primare prezidențiale.

Întrebat dacă democrația este în pericol, Pence a spus că are „încredere mare” că alegătorii americani „se vor reuni”.

„Este speranța mea – și sincer, este rugăciunea mea – ca noi, ca republicani, să oferim poporului american alegeri mai bune pentru a oferi o nouă conducere”, a spus Pence, care și-a suspendat propria campanie în octombrie anul trecut.

„Așa cum am spus de multe ori atunci când eram candidat la funcția de președinte, cred că vremuri diferite necesită o conducere diferită. Și, deși știu că mulți dintre experți au decis deja cum vor merge lucrurile, poporul american are un mod amuzant de a se decide”, a mai spus Pence.

Statul Maine l-a descalificat, de asemenea, pe Trump de la vot, excluzându-l pe baza legii din Constituția SUA

Statul Maine l-a descalificat, de asemenea, pe Trump de la vot, excluzându-l din cauza legii din Constituția SUA, interzicând persoanele care „s-au implicat în insurecție sau rebeliune” din funcțiile publice.

Întrebat dacă crede că republicanii îi vor respecta decizia chiar dacă aceasta va fi împotriva lor, Pence a spus că este „încrezător că vom putea vedea un sprijin larg pentru orice decizie”.

„La finalul zilei, am, de asemenea, mare încredere în Curtea Supremă că își va vedea drumul clar în această chestiune și, în cele din urmă, va lăsa această întrebare pe seama poporului american, acolo unde este locul”, a adăugat el.

Donald Trump s-a întors împotriva lui Pence pentru că nu a încercat să răstoarne rezultatele după pierderea sa în alegerile din 2020, protestatarii strigând „spânzură-l pe Mike Pence” în timpul atacului asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie.

Dar Pence a spus că „am pierdut numărătoarea de oameni care și-au luat un moment să-mi mulțumească - literalmente din toate categoriile sociale, din toate mediile politice - pentru poziția pe care am luat-o”.

El a spus că americanii „prețuiesc constituția noastră și ei prețuiesc libertățile consacrate acolo”.

Dacă Trump devine în cele din urmă candidatul republican, Mike Pence a spus că „pur și simplu nu poate sprijini realegerea lui Joe Biden” ca alternativă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel