Mii de turişti din Grecia, opriţi la urcarea în feriboturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Aproximativ 2.500 de persoane au fost oprite să se îmbarce la bordul feribotului către insulele grecești deoarece nu aveau documentația necesară, a declarat luni ministrul navigației Yiannis Plakiotakis.

Garda de Coastă a fost însărcinată cu verificarea faptului că măsurile de siguranță a sănătății publice să fie menținute în porturi începând cu 13 iulie, pe fondul îngrijorărilor că turiștii greci și străini care călătoresc spre și dinspre insule sunt cei care conduc la creșterea infecțiilor cu coronavirus.

Plakiotakis a recunoscut că, înainte ca Garda de Coastă să preia autoritățile portuare, controalele erau „inadecvate”.

„Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare”, a declarat el pentru Open TV.

Reguli noi

Călătorii către insule trebuie să afișeze fie un certificat de vaccinare Covid-19, o dovadă a recuperării recente de la virus, un test PCR negativ efectuat în 72 de ore de la plecare sau un test rapid negativ efectuat cu 48 de ore înainte de călătorie.

Şi la întoarcerea din insule, reguli noi 

Începând cu 16 iulie, călătorii nevaccinați care se întorc în Grecia continentală vor trebui să prezinte un autotest negativ sau rezultatul negativ al unui test rapid pentru a urca pe un feribot, scrie ŞtiriDiaspora.ro.

GreekCityTimes scrie, de asemenea, că turiștii care se întorc pe continent de pe insule trebuie să prezinte un self test negative sau un test rapid negativ pentru a putea să se urce pe feribot, conform deciziei luate de minister vineri. Regula se aplică și celor care folosesc taxi boat - șalupele de transport pe apă. Decizia a fost luată în contextul în care există îngrijorări că turiștii greci și străină care călătoresc spre și dinspre insule răspândesc infecțiile cu coronavirus, ceea ce conduce la creșterea cazurilor. Garda de coastă greacă este cea care verifică rezultatele negative ale testelor sau dovada vaccinării, astfel că sursa citată scrie că turiștii ar trebui să fie în porturi cu cel puțin o oră și jumătate înainte. 

Jurnaliștii greci publică și prețuri orientative: 

Vaccinații anti-COVID- gratis, fiind liberi la trecere

PCR test - 60 de euro, se fac de cele mai multe ori în capitala insulei. 

Test rapid - 20 de euro sau GRATIS la unitățile mobile EODY

Auto-test: 6-7 euro, se cumpără din farmacii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel