Mii de ruși, mobilizați ilegal, recunoaște procurorul general al Rusiei. Ce s-a întâmplat cu ei
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 31 ian 2023, 14:20
WhatsApp
Mii de ruși, mobilizați ilegal, recunoaște procurorul general al Rusiei. Ce s-a întâmplat cu ei / Foto: The Pixelman
Mii de ruși, mobilizați ilegal, recunoaște procurorul general al Rusiei. Ce s-a întâmplat cu ei / Foto: The Pixelman
Mii de ruși au fost mobilizați ilegal și trimiși pe frontul din Ucraina.

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a declarat că, potrivit rezultatelor controalelor de supraveghere, peste nouă mii de cetățeni ai Federației Ruse mobilizați ilegal au fost trimiși de pe front înapoi acasă, transmite Interfax. Declarația acestuia apare abia la patru luni de la începerea activităților de mobilizare, deși rapoarte potrivit cărora oamenii sunt mobilizați ilegal, au existat încă din septembrie.

Deși potrivit ordinului semnat de Vladimir Putin doar anumite categorii de persoane trebuiau să fie mobilizate pentru a fi trimise pe frontul din Ucraina, în realitate ar fi fost trimiși la război oameni care nu aveau deloc pregătire militară, în special persoane vulnerabile sau cetățeni străini care aveau și cetățenie rusă.

Procurorul general al Rusiei: Peste 9.000 de cetățeni care au fost mobilizați ilegal

"Peste 9.000 de cetățeni care au fost mobilizați ilegal au fost returnați acasă prin eforturile de supraveghere, inclusiv cei care, din cauza sănătății lor, nu ar fi trebuit să fie mobilizați în niciun fel" a declarat șeful agenției de supraveghere în cadrul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin.

Totodată, procurorul general al Rusiei a declarat că în urma controalelor procurorii au depistat o serie de neajunsuri în cursul mobilizării.

"Mobilizarea nu s-a realizat de mult timp, a scos la iveală o mulțime de probleme semnificative, care au devenit o lecție pentru mulți, forțați să reconsidere abordările de organizare a înregistrării militare, în formarea bazelor de date relevante ale personalului militar", a spus Krasnov.

Unii nu și-au primit la timp nici banii promișiPotrivit acestuia, au fost identificate și probleme legate de plata sprijinului financiar necesar.

"Aceasta, în primul rând, s-a datorat introducerii incorecte sau introducerii îndelungate a informațiilor relevante în baza de date, blocării fondurilor care intrau în conturile cetățenilor atunci când erau deja blocați printr-o hotărâre judecătorească, de exemplu", a precizat procurorul general al Rusiei.

El a subliniat că "în prezent, toate fondurile au fost deja aduse și problemele care apar, și cu siguranță apar, procurorii, inclusiv, le rezolvă cât mai repede".

La sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială. Activitățile de mobilizare au început pe 21 septembrie. La sfârșitul lunii octombrie, ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu anunța că activitățile de mobilizare au fost finalizate. Pe 4 noiembrie, Putin a anunțat că 318.000 de oameni, inclusiv voluntari, au fost mobilizați în cadrul unei "operațiuni militare speciale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?