Data publicării:

Mii de oameni au participat la Marșul pentru Viață din Varșovia. „Copiii sunt viitorul Poloniei” / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Susținătorii modelului de familie tradițional au înfruntat condițiile meteorologice nefavorabile din capitala Poloniei și au participat la un mare marș pro-viață.

Mii de activiști pro-viață au înfruntat ploaia în centrul Varșoviei și au participat duminică la Marșul național pentru viață și familie, susținut de Episcopia Poloniei, organizat sub sloganul „Copiii sunt viitorul Poloniei”, scrie RMX.

Unul dintre organizatorii marșului, Paweł Ozdoba, a declarat pentru Agenția Catolică de Informații (KAI) că participarea estimată a fost de aproximativ 10.000 de persoane. Cu toate acestea, nu cifrele au fost cele mai importante, mai ales având în vedere vremea furtunoasă, ci bucuria și determinarea de mărturisire a credinței. Potrivit lui Ozdoba, marșul a fost un mesaj puternic transmis societății și guvernului, care a subliniat valoarea vieții și a familiei.

Oamenii au manifestat cu bannere pro-viață și cu portrete ale Papei Ioan Paul al II-lea. Bannerul principal de la demonstrație pe care scria „Copiii sunt viitorul Poloniei” a ridicat nu numai provocarea demografică cu care se confruntă Polonia, ci și importanța socială, spirituală și culturală a problemei.

De asemenea, le-a amintit oamenilor despre tragedia familiei Ulma, inclusiv despre un copil nenăscut, ucis de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei vor fi prima familie care va fi beatificată de Biserica Catolică în luna septembrie.

La marș au participat liderii mișcării pro-viață Pamela Delgado din Columbia și Tomislav Cunovic din Germania. Cunovic a lăudat Polonia pentru istoricul său juridic în protejarea vieții și a spus că „legea naturală este mai importantă decât cuvântul de la Bruxelles”.

Părintele teolog Skrzypczak le-a amintit credincioșilor de avertismentele Papei Ioan Paul al II-lea cu privire la eșecul de a lupta pentru bine împotriva răului în ceea ce privește dreptul la viață. El a pus în contrast bucuria marșului zilei cu demonstrațiile anticlericale agresive și vulgare care au profanat simboluri dragi Bisericii și adepților ei. El a atras atenția asupra cerințelor privitoare la drepturile femeilor care au fost legate de ostilitatea față de Biserică și Dumnezeu.

Părintele Skrzypczak a avertizat și despre lupta ideologică împotriva familiei și încercările de a o înlocui cu alte constructe nefirești. El a spus că „într-o lume în care 300 de milioane de oameni trăiesc singuri și într-o Uniunea Europeană în care una din patru gospodării sunt părăsite, egoismul pare să învingă dragostea și familia”.

Teologul a fost sincer cu privire la deficiențele mesajului Bisericii în combaterea ideologiilor străine. El a spus că preoții care încearcă să atragă masele cu muzică sau purtând blugi nu au ca rezultat ajungerea Evangheliei la oameni. Potrivit acestuia, Biserica nu a reușit să-i facă pe credincioși să se conecteze cu Hristos. 

Primul Marș pentru viață și familie a avut loc la Varșovia în 2006. Peste 150 de orașe din toată Polonia au organizat astfel de evenimente.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel