Data actualizării:
Data publicării:

Mii de muncitori palestinieni din Israel, trimiși în Fâșia Gaza, în ciuda bombardamentelor

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agepres
Foto: Agepres
Mii de muncitori și lucrători din Gaza care traversau frontiera și lucrau în Israel și în Cisiordania ocupată au fost trimiși înapoi în enclava asediată, vineri, potrivit Reuters.

Unii dintre acești muncitori din Gaza s-au întors prin punctul de trecere Kerem Shalom, situat la est de punctul de trecere Rafah, care conectează Fâșia Gaza asediată cu Egipt, au declarat martorii.

Israel a declarat anterior că va întoarce lucrătorii din Gaza în teritoriul palestinian asediat, la aproape patru săptămâni după ce a început să bombardeze ținte ale Hamas ca răspuns la un atac transfrontalier mortal.

"Israelul întrerupe orice contact cu Gaza. Nu vor mai exista muncitori palestinieni din Gaza", a anunțat cabinetul de securitate israelian într-o conferință, joi seară.

"Lucrătorii din Gaza care se aflau în Israel în ziua izbucnirii războiului vor fi întorși", a adăugat, fără a preciza câte persoane vor fi trimise înapoi.

Înainte de ultimul conflict, Israel eliberase permise de muncă pentru aproximativ 18.500 de persoane din Gaza, conform COGAT, organismul israelian responsabil pentru afacerile civile palestiniene.

COGAT nu a răspuns imediat la o solicitare de informații cu privire la numărul de persoane din Gaza care lucrau în Israel la momentul atacului din 7 octombrie, când militanții Hamas au traversat frontiera și au ucis cel puțin 1.400 de persoane, potrivit oficialilor israelieni.

După atacul inițial, Israel a lovit puternic teritoriul controlat de Hamas cu o campanie de bombardamente implacabilă care a ucis mai mult de 9.000 de civili, conform ministerului sănătății din Gaza, controlat de Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel