Data publicării:
Mii de locuitori din California au fost evacuați din cauza incendiilor de vegetație
Pompierii din California se luptă cu flăcările incendiului Dixie, care a dus la evacuarea a mii de oameni.
Aproximativ 39% dintre rezidenții ținutului Plumas, din California, au fost evacuați, din cauza incendiilor de vegetație care se extind și fac treaba echipelor de intervenție din ce în ce mai grea, scrie CNN.
Plumas, alături de regiunile administrative Butte, Lassen și Tehama sunt acaparate de incendiile Dixie, care au început cu 25 de zile în urmă, punctul culminant fiind atins duminică, când vremea a fost excesiv de caldă, fără umiditate și cu vânt puternic.
„Avem o responsabilitate mare, să reconstruim această comunitate, dar și să ne ocupăm de intensitate fenomenelor globale care se manifestă și aici, în California - astea sunt schimbările climatice”, a spus guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.
Oraș pus la pământ de flăcări
Greenville, din Plumas, a fost aproape ars complet când flăcările au ajuns la marginile orașului. Aproape fiecare clădire de afacere din centrul comercial al orașului a fost făcută scrum. Până duminică niciun deces nu a fost raportat, dar 4 oameni sunt dați dispăruți, conform informațiilor furnizate de biroul șerifului.
Incendiul Dixie este unul dintre cele 11 care ard pe teritoriul Californiei. În toată țara au fost înregistrate duminică 107 incendii mari de vegetație, care se desfășoară în 15 state. În total au ars aproape 900.000 de hectare.
Pompierii români, lăudați în Grecia
Incendii devastatoare sunt și-n Grecia, acolo unde au ajuns și pompierii români.
Redactorii publicației online fimes.gr subliniază că ceea ce-au făcut pompierii români, imediat după ce au ajuns la locul intervenției din insula Evia, i-a făcut pe localnici să-i privească ca pe niște extratereștri.
'Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Insula Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.
Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.
Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd', se arată în articolul de pe site-ul fimes.gr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News