Mii de jucării contrafăcute, confiscate de vameșii constănțeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: AVR
FOTO: AVR
7.600 de jucării, susceptibile de a fi contrafăcute, au fost reținute de vameșii de la Biroul Vamal de Frontieră Constanța.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 7.600 bucăți mașinuțe susceptibile de a fi contrafăcute, potrivit unui comunicat al Autorității Vamale Române (AVR).

Potrivit sursei menționate, jucăriile, în valoare de aproximativ 755.000 de lei, au fost descoperite în urma controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China și care aparține unei firme cu sediul în Ucraina.

”În zilele de 29 și 30 aprilie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud - Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 7.600 bucăți mașinuțe, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 755.000 lei.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul AVR.

De asemenea, reprezentanții AVR au ținut să precizeze că în ciuda prețurilor atractive pe care le au jucăriile, ca mărfuri contrafăcute ”prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor”.

Citește și: Două magazine online, în vizorul ANPC: Posibile practici comerciale incorecte față de consumatori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel