Mii de curse aeriene, anulate din cauza noilor restricţii COVID-19
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Mii de curse aeriene au fost anulate luni, iar alte mii au întârzieri, din cauza noilor restricţii impuse de mai multe ţări. 

Peste 2.500 de curse aeriene au fost anulate în cursul zilei de luni, iar alte câteva mii au întârzieri, la nivel internaţional, din cauza restricţiilor impuse de numeroase ţări pentru limitarea răspândirii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează CNN.

Dintre cele peste 2.500 de zboruri anulate, 1.000 sunt curse care fac legături cu aeroporturi din Statele Unite, potrivit site-ului de profil FlightAware.com. Alte peste 9.000 de zboruri au întârzieri, la nivel internaţional.

În ultimele zile, la nivel mondial au fost anulate peste 6.000 de curse aeriene. Duminică, în Statele Unite au fost anulate 1.200 de curse aeriene, iar aproximativ 5.000 au avut întârzieri.

Companiile care au anulat cele mai multe zboruri sunt United Airlines, Alaska Airlines, Delta Airlines şi British Airways. Un avion al companiei Delta care se deplasa din Seattle spre Shanghai a fost întors din drum, în urmă cu câteva zile, din cauza noilor măsuri antiepidemice aplicate de China, conform agenţiei Associated Press. Compania Delta a făcut o sesizare la Consulatul Chinei din San Francisco.

Numeroase ţări au fost nevoite să impună restricţii antiepidemice suplimentare din cauza răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului, scrie Mediafax.

Grecia şi Franţa, noi restricţii 

Începând din 19 decembrie, toţi călătorii care sosesc în Grecia, chiar şi cei vaccinaţi, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore sau un test antigen de cel mult 24 de ore. Aceste noi măsuri intervin în Grecia în condiţiile în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o rapidă răspândire a variantei Omicron, extrem de contagioasă.

Într-un interviu la postul de televiziune Skai, Athanassios Tsakris, profesor de microbiologie la Universitatea din Atena, a estimat luni că varianta Omicron reprezintă deja aproape 70% dintre noile cazuri detectate în Grecia.

Europa înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, cu 2.901.073 de cazuri în ultimele şapte zile (55% din totalul mondial), precum şi cele mai multe decese cauzate de COVID-19, cu 24.287 de morţi săptămâna trecută (53% din total), fiind urmată de zona SUA/Canada (10.269 de cazuri, 22%).

Premierul francez Jean Castex a anunţat luni că în răspuns la o răspândire rapidă a variantei Omicron a COVID-19 guvernul restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru, dar nu vor fi restricţii de circulaţie în noaptea de Anul Nou, relatează Reuters.

Jean Castex a afirmat de asemenea că de luni şi pentru următoarele trei săptămâni, toate adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente în interior şi la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber. Consumul de băuturi şi alimente va fi interzis în transportul pe distanţe lungi şi munca la domiciliu va deveni obligatorie cel puţin trei zile pe săptămână, acolo unde este posibil, a precizat premierul Jean Castex, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel