Mii de CFR-iști protestează în Capitală: Traficul va fi restricționat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Miting CFR
Miting CFR

Peste 5.000 de sindicaliști de la CFR sunt așteptați, joi, să protesteze în București, urmând ca circulația rutieră din zona Piața Victoriei să fie restricționată temporar, scrie Mediafax.

[caption id="attachment_346400" align="aligncenter" width="600"] foto: aradon[/caption]

Brigada Rutieră informează că, în intervalul 11:00 - 11:45, va avea loc un marş, începând de la sediul Ministerului Transporturilor (Parcul Gării de Nord) - str. Gara de Nord - breteaua de legătură dintre str. Gării de Nord şi Calea Griviţei - Calea Griviţei - str. Polizu - str. Buzeşti - Piaţa Victoriei. Deplasarea urmează să se facă pe banda I şi pe banda II de circulaţie.

Ulterior, între 11:45 şi 12:15, în Piaţa Victoriei, va avea loc un miting, în spaţiul delimitat de bd. Aviatorilor, şos. Kiseleff şi breteaua aflată în prelungirea bd. Iancu de Hunedoara.

Pe timpul protestului, precizează Brigada Rutieră, circulaţia rutieră va fi resistematizată în Piaţa Victoriei, prin asigurarea circulaţiei în două sensuri pe bd. Aviatorilor către Calea Victoriei şi bd. Lascăr Catargiu.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat că acţiunile de protest sunt autorizate pentru 6.000 de persoane.

Iulian Măntescu a precizat că, în intervalul 10:00 - 11:00, protestatarii vor picheta sediul instituţiei.

Nemulțumirile protestatarilor

Sindicaliştii vor ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate "generalilor şi coloneilor", ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei.

Ei au solicitat reducerea numărului de disponibilizări vehiculate - aproximativ 4.000 de persoane -, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că programul de lucru al celor care nu vor disponibilizaţi ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, măsură care implicit ar însemna o reducere de 20% a salariului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel