Mii de armeni aduc un omagiu victimelor conflictului din Nagorno-Karabah. "Uneori, pare că toate visurile noastre sunt sfărâmate"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mii de armeni au defilat la Erevan, aducând astfel un omagiu victimelor din Nagorno-Karabah.

Mii de armeni, în frunte cu prim-ministrul Nikol Pashinyan, au defilat sâmbătă la Erevan în memoria victimelor conflictului cu Azerbaidjan pentru controlul asupra Nagorno-Karabah, transmite Agerpres, citând France Presse.

"Întreaga naţiune a trăit şi traversează un coşmar. Uneori, pare că toate visurile noastre sunt sfărâmate şi optimismul nostru distrus.", a declarat Nikol Pachinyan într-o alocuţiune video înainte de a conduce procesiunea spre memorialul din Erevan unde sunt îngropate victimele.

Armenia a intrat sâmbătă în trei zile de doliu în memoria celor ucişi în conflict. După şase săptămâni de confruntări, Azerbaidjanul şi Armenia au semnat la 9 noiembrie un acord privind încheierea ostilităţilor şi care a consacrat înfrângerea Armeniei. Ajuns la putere în urma unei revoluţii paşnice în 2018 întruchipând speranţele populaţiei de înlăturare a elitelor post-sovietice corupte, Nikol Pashinyan, în vârstă de 45 de ani, este foarte criticat după înfrângerea suferită de forţele armene în faţa armatei azere în Nagorno-Karabah. Peste 5.000 de oameni, inclusiv civili, au fost ucişi în cele două foste republici sovietice în conflictul izbucnit la sfârşitul lunii septembrie.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel