Mihai Tudose, premier. Chirieac: Iohannis a urmărit mai multe obiective
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Bogdan Chirieac a explicat de ce președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea premierului Mihai Tudose. Mai mult, analistul politic a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește încrederea în actuala coaliție de guvernare, încredere ce se disipă tot mai mult.

”În decembrie 2016 după alegeri era o speranță uriașă în PSD și în ALDE, mai ales în PSD. Uriașă. Un punct de cotitură, lumea spera că România va opri războiul epocii Băsescu și post-Băsescu. Lumea își făcuse niște idei, care s-au dovedit iluzii.

Acum dacă s-ar fi oprit acest lucru (nr. - Iohannis să-l refuze pe Mihai Tudose), nu ar fi pus un guvern de la PSD, toate majorările astea, unele aberante, nu s-ar mai fi făcut. Președintele Iohannis a urmărit mai multe obiective: în primul rând toate seperanțele să rămână în brațele PSD. A doua chestiune, are angajamente externe, mai ales cu Statele Unite.

(...)

Au făcut (nr. schimbarea premierului Grindeanu prin moțiune de cenzură) ce le permite votul nostru. Sunt îndreptățiți să-și dea jos Guvernul, să mai dea o OUG. Spre deosebire de cei numiți, oamenii aceștia sunt aleși.

Între timp încrederea unora dintre noi s-a disipat”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel