Data actualizării:
Data publicării:

Mihai Trăistariu, din nou la Eurovision. SONDAJ privind reprezentantul României în 2016

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Ultimii ani a adus România la Eurovision pe locuri considerate de unii a fi rușinoase. În 2015, Voltaj cu piesa “De la capăt” a obținut doar locul 15. În 2014, Paula Seling și Ovi, cu melodia "Miracle", s-au clasat pe locul 12. În 2013, lucrurile s-au menținut în aceeași direcție: Cezar Ouatu a ocupat locul 13.

Care ar fi soluția pentru ca România să se claseze în primii cinci la Eurovision? Variantele care se vehiculează în presă sunt multiple: să participe din nou Mihai Trăistariu, România să ia o pauză o perioadă și să nu se mai înscrie la celebrul concurs sau să fim reprezentați pe scenă de oameni tineri care nu și-au făcut un nume în lumea muzicală.

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision

România a participat la Concursul Muzical Eurovision de 18 ori, debutând în concursul din 1994, plasându-se pe locul 3 de două ori și anume în 2005 cu Luminița Anghel și Sistem și în 2010 cu Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu. România a continuat pe linie bună trimițându-l în 2006 pe Mihai Trăistariu cu melodia "Tornerò" la Atena. Piesa României a terminat pe locul 4 cu 172 de puncte, cel mai mare punctaj obtinut de Romania dar, din cauza multor tari participante, nu am putut obtine un loc printre primii trei.

VEZI ȘI: Mihai Trăistariu, dezvăluiri despre Eurovision: Se fac măgării. Dan Manoliu, vino înapoi


Mihai Trăistariu se gândește să participe din nou la Eurovision

Mihai Trăistariu ne-a dezvăluit că vrea să revină la Eurovision, dar doar atunci când piesa sa va fi de excepție, iar show-ul lui pe măsură. După concursul Eurovision 2006, piesa sa "Tornero" a fost difuzată în peste 30 de țări din Europa.

"Eu vreau să revin la Eurovision. Când am participat, am luat locul 4 și am obținut cel mai mare punctaj - 172 de puncte. Vreau să-mi depășesc recordul. În sondaje, eram pe locurile 1, 2 sau 3. Am murit de ciudă că nu am luat locul 1, 2 sau 3. Eu de opt ani caut rețeta care să mă aducă în fruntea Eurovision, dar încă nu am găsit-o! Când voi avea o piesă bombă, particip din nou. Nouă ne lipsește o motivație puternică. Eu am fost înnebunit să câștig Eurovision. Un artist trebuie să se preocupe mai mult de concurs. Avem minusuri multe. Pe partea de show, nu ne concentrăm. Niciodată nu venim cu ceva spectaculos. În afară de Luminița Anghel cu Sistem, dar și Paula Seling cu Ovi care au făcut show, nici măcar eu nu am avut show", a spus Mihai Trăistariu pentru DC News.

Mihai Trăistariu: reprezentant al altei țări

(w670)

Mihai Trăistariu nu exclude posibilitatea să reprezente altă țară la Eurovision 2016, dacă Dan Manoliu nu se întoarce în delegația României a celebrului concurs.

VEZI ȘI: Adi Manolovici, apel către TVR după "eșecul" la Eurovision 2015

 

Mihai Popescu - două variante pentru Eurovision

Mihai Cosmin Popescu, jurnalist cu vastă experiență în lumea muzicii, a spus că există două variante pentru ca România să ocupe un loc fruntaș la Eurovision în anii următori.

În ultimii ani, Eurovision a demonstrat un lucru: melodiile contează mai puțin, important fiind mai degrabă votul geopolitic. Vecinii se votează între ei, statele cu afinități sau trecut comun își acordă reciproc puncte, iar talentul este lăsat în plan secund. Mihai Cosmin Popescu a spus că, în opinia sa, sunt două variante pentru România: fie să se retragă o perioadă din concurs, fie să trimită tineri care încă nu și-au făcut un nume în muzică.

"Interesul meu a scăzut foarte mult pentru acest concurs din cauza aranjamentelor care sunt acolo. Să nu uităm că se votează geopolitic, iar muzica și calitatea nu primează. După părerea mea, România ar avea două variante: fie să se retragă o perioadă, fie să trimită tineri. Eu văd acest concurs mai mult pentru tineri. Să nu uităm cazul lui Mihai Trăistariu care a obținut locul patru la Eurovision. Ar trebui ca tinerii să fie promovați. În general, țările participante trimit nume necunoscute în concurs. Este trist că un concurs foarte frumos, cu o tradiție îndelungată, a devenit un aranjament, o chestiune geopolitică, care implică foarte mulți bani. Organizările sunt foarte frumoase, dar costă mult. Sunt organizări foarte frumoase, dar muzica și creația sunt lăsate pe planul secund. Contează multe lucruri, dar muzica trebuie să primeze", a mai spus Mihai Cosmin Popescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel