Data publicării:

Mihai Mălaimare, lucruri mai puțin știute despre Teatrul Masca: A fost un gest ”exact pe invers față de cum făcuseră ceilalți care voiau să mă desființeze”

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa Foto: Instagram Teatrul Masca
Sursa Foto: Instagram Teatrul Masca

Actorul Mihai Mălaimare a fost invitatul unui interviu special realizat de DC News.

”Vreau să vă dau un exemplu extrem de interesant și care a fost printre oamenii care m-au determinat să rezist cu Teatrul Masca. Eram prin 1991 cred, eram foarte la început și am primit un telefon de la un domn profesor de la arhitectură, Romeo Belea. Nu îl cunoșteam. Mi-a spus: Eu sunt Romeo Belea, sunt profesor la arhitectură și am dat studenților mei ca temă pentru examen proiectul de construcție al Teatrului Masca.

Am rămas siderat. Domnule... un om pe care nu îl cunosc mă sună și îmi spune că a făcut un gest pentru teatrul meu... cum să spun... exact pe invers față de cum făcuseră ceilalți care voiau să mă desființeze. A propus cred că vreo 20 de proiecte ale viitorului, ipoteticului, Teatru Masca. Putea să aleagă Ministerul Culturii... dar nu numai atât: a propus prin studenții săi realizarea unei anumite clădiri, într-un anume spațiu.

Iar spațiul care întrunit cele mai multe acreditări a fost spațiul între Grădina Icoanei și Ambasada Ungariei. În orice caz, un teatru care se declara încă de la început un teatru non-verbal, stradal, un teatru al altor mijloace de expresie ar fi trăit foarte bine alături de Bulandra, de Grădina Icoanei. Ar fi fost un centru cultural formidabil”, a declarat maestrul Mihai Mălaimare în cadrul unui interviu special realizat de DC News.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Teatrul Masca (@teatrulmasca)

Youtube video image

Teatrul Masca a fost înființat de către Mihai Mălaimare la 24 mai 1990, fiind singurul teatru de gest, pantomima și expresie corporală din România. Masca începe sa funcționeze la data de 1 Iulie 1990 în subsolul unei clădiri din cartierul Aviatorilor, Str. Aleea Alexandru.

Nu existau niciun fel de dotări aducând-se de acasă tot ceea ce era necesar pentru o asemenea activitate (mașini de scris, coli de hârtie, plicuri, etc). Se amenajează prin eforturi financiare proprii sala de repetiții, având cca 20 de metri pătrați, potrivit Wikipedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel