Data publicării:

Mihai Jurca, de la Antena 1, cu 10 euro o zi întreagă în Viena. Cele mai tari secrete de travel

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: austria.info
Foto: austria.info
Dacă vrei să mergi în vacanță în Viena, iar bugetul tău este limitat, atunci poți ține cont de câteva sfaturi oferite de Mihai Jurca. 

Mihai Jurca, prezentatorul de la ”Meteo” de la Antena 1, a povestit ce poți face într-o zi cu numai 10 euro în capitala Austriei, Viena. Vedeta a detaliat în nouă pași cum și-a petrecut o astfel de zi, dar și pe ce a cheltuit banii. 

”V-ați gândit vreodată să mergeți într-un oraș (am ales eu Viena), să scoateți o hârtie de 10 euro de la bancomat, apoi să vă lăsați toate cardurile în camera de hotel - ca să nu existe tentații - și să vedeți ce puteți face o zi întreagă, numai cu suma dată? Am încercat eu”, a spus Mihai Jurca pentru site-ul austria.info

1. Bicicleta este gratuită 

 

Mihai Jurca a ales transportul cu City Bike. Adică plimbarea cu bicicleta. Acest lucru este gratuit la Viena. 

”Există o rețea foarte bine pusă la punct, cu nu mai puțin de 120 de stații de preluare / predare a bicicletelor. Trebuie doar să îți faci un cont online (pont - pune o parolă scurtă, pentru că de fiecare dată când iei o bicicletă va trebui să tastezi parola pe display-ul counterului de preluare), să introduci cardul bancar, și preiei bicicleta. Dacă aduci bicicleta în mai puțin de o oră, la oricare dintre cele 120 de stații din oraș, totul este gratuit. Trebuie să mai aștepți 15 minute și poți prelua altă bicicletă și tot așa”, a menționat Mihai Jurca. 

2. Cafeaua la cornet și micul dejun

În ceea ce privește micul dejun, vedeta de la ”Meteo”, a ales un expresso la 2 euro și un covrig bavarez la un euro. 

”Fenster Café, este o cafenea aparte, nu departe de Schwedenplatz (Griechengasse 10). Cafeaua este servită, exact așa cum ați auzit, de la o fereastră, deci este în regim take away. Iar o altă găselniță a acestei cafenele este cafeaua servită la cornet de înghețată. Se face cafeaua cu lapte, apoi se toarnă niște ciocolată topită în cornet – pesemne ca să țină mai bine lichidul în interior. Și se bea în unghi de 45 de grade. Marketing, poveste, o experiență unică”, a povestit Jurca. 

3. Sightseeing pe Ringstrasse

După micul dejun, Mihai Jurca ne-a recomandat o plimbare pe Ringstrasse, bulevardul circular cu piste pentru biciclete și clădiri emblematice din Vienna. 

”O să vezi Rathaus - clădirea Primăriei, acolo unde se organizează cel mai popular târg de Crăciun din Viena. Imediat este Parlamentul, apoi Palatul Hofburg, Opera, Stadpark, ș.a.m.d. Cu alte cuvinte, în 20 de minute de pedalat”, spune acesta. 

4. Pauză de hidratare la stațiile Trinkwasser

 

Un alt pont oferit de Mihai Jurca a fost acela că puteți economisi bani pe apa plată dacă alegeți să vă hidratați de la stațiile Trinkwasser. Calitatea apei este ridicată și gratuită. 

Vă puteți alimenta bidonul de apă de la aceste stații ce se găsesc peste tot în Viena. 

5. Prânzul tradițional sau street food

 

Acesta a fost cel mai scump lucru pe care l-a plătit Mihai Jurca din cei 10 euro pe care și i-a propus pentru o singură zi la Vienna. Astfel, cu 5,50 euro și-a cumpărat un ”Wurst cu cașcaval în interior, servit în baghetă, cu muștar și eventual ketchup”, dar sunt și alte alternative la banii aceștia. 

”Alternativa ar putea fi tot în zona de street food: un meniu la un local turcesc "de cartier" – un Durum Kebab, cartofi prăjiți și o băutură răcoritoare, toate pentru 5 euro. O masă simplă, fără mari pretenții. Dar eu raman la prima recomandare”, a mai povestit Mihai Jurca. 

6. Siesta în Museumsquartier

Mihai Jurca a ales pentru siestă curtea Cartierului Muzeelor Museumsquartier unde s-a relaxat pe un șezlong din plastic cu o limonadă care a costat un euro și 40 de cenți. 

7. Content pentru Instagram în Burggarten

După siestă, în doar 10 minute de mers pe jos, dar puteți alege și bicicleta, Mihai Jurca a mers în Burggarten, una dintre cele mai frumoase grădini publice ale orașului. Un loc perfect pentru pozele de social media. 

8. Obiective turistice gratuite

 

”Pentru după-amiază am lăsat două atracții importante ale Vienei, dintre care însă va trebui să alegeți una, pentru că sunt situate în zone diametral opuse - Donauinsel și Grădinile Schönbrunn. Până la fiecare dintre ele, teoretic nu ar trebui să faceți mai mult de 30 de minute din centru, cu bicicleta. Sunt între 5 și 6 kilometri, depinde ce traseu abordați. Grădinile Schönbrunn se pot vizita gratuit, oferă așa un aer de vacanță imperial, dar pentru mai multă "agitație" eu am preferat Insula Dunării (Donauinsel).

Insula Dunării este ideală pentru multe activități. În primul rând, lumea se duce acolo pentru plaje și baie în Dunăre. Și da, deși pare greu de crezut, Dunărea în Viena este curată. Calitatea apei este foarte bună pentru a înota în apele fluviului. În sezonul cald, calitatea apei este monitorizată de 7 stații de testare a apei, ani la rând rezultatele fiind foarte bune. Puteți citi mai multe aici”, a povestit Mihai Jurca. 

9. Plimbarea de seară în Stephansplatz

Pentru finalul zilei Mihai Jurca a ales o plimbare prin Stephansplatz. Stephansplatz este o piață situată în centrul geografic al orașului Viena. Ea este numită după clădirea cea mai importantă, Stephansdom, catedrala din Viena și unul dintre cele mai înalte biserici din lume, conform Wikipedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel