Mihai Gâdea, către Vlad Nistor: Haideți să nu falsificați dvs. adevărul, aveți grijă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
În platoul Antena 3, joi seară, în emisiunea ”Sinteza Zilei”, a avut loc un conflict de idei generat de numirea șefului de Stat Major. 

Mihai Gâdea a prezentat, în premieră, o scrisoare trimisă de către ministrul Apărării, Gabriel Leș, către președintele Klaus Iohannis, cu privire la găsirea unei soluții agreate de părți în vederea numirii Șefului Statului Major al Apărării. 

Vezi aici: Numire șef Stat Major. Gabriel Leș, scrisoare pentru Klaus Iohannis

În contextul discuțiilor din platou, liberalul Vlad Nistor a intervenit: Haideți, puțin, să încercăm să nu falsificăm faptele, să ne întoarcem înapoi. 

Mihai Gâdea: Cine falsifică faptele? 

Vlad Nistor: Nu, discuția poate să degenereze. 

Mihai Gâdea: Nu folosiți astfel de cuvinte, sunteți profesor universitar. Haideți să nu falsificați dvs. adevărul, aveți grijă! 

Vlad Nistor: Ce s-a întâmplat în acea ședință a CSAT. Atunci, ministrul, cum era îndreptățit, a venit cu o propunere, un foarte onorabil general, dar care nu avea calitatea pe care legea o cerea. 

Adrian Ursu: Ce trebuia să se întâmple după? 

Vlad Nistor: Președintele zice, și-l cred, că a făcut singurul lucru pe care putea să-l facă și pe care i-l permitea legea, a prelungit cu un an mandatul. 

Adrian Ursu: Complet eronat, complet ilegal, complet neconstituțional. (...) Să presupunem că nu accepta, din motive întemeiate, propunerea. Ce spune algoritmul formal de numire a Șefului Statului Major General? Cine propune, cine aprobă? 

Vlad Nistor: Da, da, da, propune ministrul, cu avizul... 

Adrian Ursu: Și prelungirea în baza a ce se face? (n.r. a propunerii) Deci este ilegal, neconstituțional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel