Data actualizării:
Data publicării:

Mihai Dide-incident cu Terea (PSD). Ce îmi spunea în a 160-a zi de protest

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp

Cristian Mihai Dide, unul dintre cei doi oameni care au fost implicați în incidentul cu deputatul Ioan Terea, la protestul de miercuri seară, este cel mai amendat protestatar. Am stat de vorbă cu el pe 9 iulie, în a 160-a zi de protest de când cu OUG 13 și mi-a povestit de ce iese în stradă.

"Eu am început să mă implic ceva după momentul Colectiv. Înainte îmi vedeam de treburile mele, eram în bula mea, eram un antreprenor de succes, un om fericit care mergea înainte etc. După Colectiv, am început să mă implic activ. Am făcut un ONG pentru monitorizarea instituțiilor publice pentru ca acestea să își facă treaba. Și uite așa am început să înțeleg mișcările din spate. Am ajuns la concluzia că oamenii ies pentru un scop anume și, în principiu, pentru un efect. Nu iese nimeni împotriva corupției. La Colectiv este adevărat că s-a ieșit împotriva corupției, dar a fost pe fond emoțional. Nu a fost ușor să vezi ce tragedia s-a întâmplat și să nu ieși în stradă. În rest, niciodată nu s-a ieșit împotriva corupției, ci pentru un efect", spunea Dide în interviul acordat pentru DC News.

"Ies în stradă pentru că nu s-a schimbat nimic. Am avut un circ mediatic cu miniștrii care își dau demisia pentru că au primit note proaste de la domnul diriginte, iar apoi sunt iertați și se întorc în Guvern. Avem nevoie de oameni capabili care să ne ajută să dezvoltăm o comunitate, să avem un nivel de trai mai ridicat. S-a dublat taxa la OCPI. Dacă vrei să vezi ce terenuri s-au schimbat etc, în momentul de față trebuie să plătești 250 de lei pentru fiecare număr cadastral pe care vrei să îl verifici. Înainte era un abonament de 50 de lei pe lună și puteai să verifici ce vrei. Acum vor să măreasca taxa la Registrul Comerțului pentru fiecare firmă verificată - 250 lei. Uită-te cum suntem asupriți. De aceea continui să protestez", mai declara Dide.

În iulie, el a mai avut probleme la proteste în urma cărora s-a ales cu niște răni.

"M-am simțit destul de rău în timpul protestului din data de 9 iulie. Am stat foarte mult la distanță de mulțume și din când în când mă opream să mă odihnesc. La un moment dat, când am ajuns în fața DNA, jandarmii mi-au spus să intru în coloană și le-am zis că nu vreau să fac acest lucru. Apoi le-am zis că nu pot bloca ei accesul. Menționez că nu intenționam să trec de ei... Voiam doar să nu mă trimită în coloană. Voiam să stau pe trotuarul de vis-a-vis. Mai exact doream să staționez pe trotuarul liber, nu pe cel unde era coloana. Mi-au cerut buletinul, a fost așa, ca o atitudine de intimidare. (...) Am refuzat să mă legitimez, nu mi-au solicitat să merg la secție, ci pur și simplu m-au luat pe sus. M-am lovit puțin, mi-au rupt căștile de la gât. M-am dus la Secția de Poliție și asta a fost tot. Acolo s-au calmat spiritele", povestea Dide pentru DC News.

[citeste si]

În iulie, când am discutat cu Dide, suma amenzilor primite din partea jandarmilor ajunsese la 25.000 lei. Între timp, a mai crescut. Chiar și așa, Dide nu s-a lăsat intimidat și a continuat să protesteze. De altfel, este campion la acest capitol. De la OUG 13 am putea spune că și-a câștigat titlul de "cel mai amendat protestatar". De precizat că amenzile se pot anula; practic tot ce este abuziv și se dă în fața instituțiilor publice se anulează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel