Mihai Daraban, președintele CCIR, revalidat în noul consiliu director EUROCHAMBRES
Cea de-a 130-a ediție a Adunării Generale a Asociației Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES) s-a desfășurat pe data de 15 octombrie, în format online, cu participarea președinților și reprezentanților celor 43 de camere naționale membre ale acestei organizații. Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost reprezentată de către secretarul general, Ovidiu Silaghi.
În cadrul acestei ediții, a fost ales noul președinte al EUROCHAMBRES, Vladimir Dlouhy, Președintele Camerei de Comerț a Cehiei, Ian Talbot, Președintele Camerei de Comerț a Irlandei și Stephan Muchler, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Suediei, care își vor exercita mandatul pe perioada 2022-2023.
De asemenea, cu prilejul exprimării votului pentru mandatul noului Consiliu Director al EUROCHAMBRES pentru anul 2022 a fost revalidată candidatura lui Mihai Daraban, președintele CCIR.
„EUROCHAMBRES a dat dovadă, inclusiv în aceste vremuri complicate și volatile, de implicare și devotament pentru sprijinirea și promovarea intereselor și preocupărilor mediului de afaceri la nivelul instituțiilor europene. În ultimele luni, EUROCHAMBRES împreună cu camerele de comerț membre au contribuit la accelerarea procesului de redresare economică, realizat atât prin includerea nevoilor și priorităților mediului de afaceri în propunerile legislative europene, cât și prin creionarea planurilor naționale de redresare și reziliență. Nu în ultimul rând, la nivelul organizației se depun eforturi pentru ca dublul proces de transformare verde și digitală să nu împovăreze antreprenorii, ci prin intermediul camerelor de comerț naționale, să li se ofere un spațiu sigur de asistență și dezvoltare, care să le stimuleze potențialul”, susținut secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.
Background:
EUROCHAMBRES reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa prin 45 de membri (43 de Asociații Naționale ale Camerelor de Comerț și Industrie și 2 Organizații de Camere Transnaționale) și o rețea europeană de 1700 de Camere Regionale și Locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). Întreprinderile membre ale Camerelor angajează peste 120 de milioane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News