Mihai Chirica, dus la audieri, în urma percheziţiilor DIICOT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Facebook Mihai Chirica
Facebook Mihai Chirica
Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a fost dus miercuri la audieri, după percheziţiile DIICOT care au avut loc la sediul Primăriei.  

Mai mulţi angajaţi din Primărie au fost duși la audieri miercuri dimineața. Trei şefe ale Serviciului Juridic s-au numărat printre persoanele care vor fi audiate.

24 de percheziţii au fost realizate într-un dosar care vizează mai multe fapte, printre care abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, iar 30 de persoane vor fi audiate, potrivit Agerpres.

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", precizează anchetatorii.

Descinderile s-au desfăşurat într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu.

Conform unor comunicate transmise de DIICOT şi IGPR, percheziţiile vizează domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.

Procurorii DNA au solicitat încă de luni o serie de documente de la angajaţii Primăriei Iaşi.

Descinderile s-au desfăşurat într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, arată sursele citate.

„În urma unor plângeri penale făcute de conducerea Primăriei Municipiului Iaşi în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism, în cursul dimineţii de astăzi, 12 decembrie 2022, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au venit la sediul municipalităţii pentru a solicita o serie de documente. Procurorii au solicitat şi primesc de la angajaţii Primăriei Municipiului Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 - 2020”, potrivit unui comunicat al Primăriei Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel