Cosette Chichirău: Mihai Chirica ar fi inculpat. Grup infracțional, a ascuns documente în Primăria Iași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Primarul Iașului, Mihai Chirica, ar fi inculpat în ancheta penală instrumentată de DIICOT. Mai multe percheziții au avut loc la Primăria Iași, iar mai mulți funcționari au fost puși sub acuzare. 

Cosette Chichirău, președinte USR Iași și parlamentar, a intervenit în direct la Antena 3 unde a oferit mai multe informații din dosarul instrumentat de DIICOT. 

”Domnul Chirica ar avea calitatea de inculpat pentru că ar fi știut despre aceste activități infracționale și nu a sesizat autoritățile. Un teren al primăriei a fost concesionat în 2005 pentru a se construi o pensiune în colaborare cu familia Asimionese, profiturile urmând să fie împărțite între Primăria Iași, proprietarul terenului și familia Asimionese care aducea aportul de capital pentru construirea acelei pensiuni. Profiturile, conform contractului, s-ar împărți 90% pentru familia Asimionese și 10% pentru primăria Iași. Asta era în 2005. Nu s-a construit nimic între timp. În 2016, când domnul Chirica era deja primar s-a constituit un grup infracțional organizat care a ascuns documente în Primăria Iași, astfel să se poată construi un bloc de locuințe. Acel bloc există în Iași, au fost vândute apartamente și iată că avem acest dosar în care una s-a spus, alta s-a făcut. Avem un grup amplu de funcționari, notari, avocați, care a colaborat pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Cosette Chichirău. 

VEZI ȘI: Surse - Mihai Chirica, primarul Iaşului, suspect într-un dosar DIICOT 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel