Directoare de Spital în Baia Mare, pe baza unei diplome falsificate. Monica Tatoiu: N-a făcut-o singură, vă spune baba!
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Doamna Mihaela Simona Cremene a ocupat funcția de director al spitalului pentru circa patru ani.
Doamna Mihaela Simona Cremene a ocupat funcția de director al spitalului pentru circa patru ani.
Caz revoltător la Spitalul județean din Baia Mare.

Mihaela Simona Cremene, a deținut funcția de director administrativ al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare timp de aproximativ 4 ani, în baza unor documente falsificate, arată Radio DCNews.

Simona Mihaela Cremene a absolvit un colegiu economic. Asta nu a împiedicat-o să facă rost de o diplomă de facultate - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Facultatea de Științe.

A modificat fotografia, numele și nota de licență: a mai pus două puncte și a ajuns la 9,26. 

Directorul interimar: ”Comisia nu avea atribuții de verificare a autenticității”

Actualul manager interimar al spitalului județean din Baia Mare, Alexandru Oroș, a declarat pentru RealitateaTV că documentele furnizate comisiei de concurs nu au putut fi verificate din punct de vedere al autenticității.

”Ea a fost numită director administrativ interimar în 2018, post înființat cu acordul Ministerului Sănătății. A fost interimar până în 2020, când a participat la concurs.

Dânsa, ca oricare alt concurent, a trebuit să prezinte un dosar. Din câte am înțeles din rechizitoriu, dânsa a prezentat un dosar cu actele care s-au dovedit a fi false.

Acum, vă puteți imagina că nu este în expertiza comisiei de evaluare a dosarelor veridicitatea actelor celor care le depun. Doamna înțeleg că lucra în spital de 20 de ani. A trecut prin mai multe etape până la a ocupa funcția de director administrativ”, a specificat Alexandru Oroș.

Monica Tatoiu: ” A avut spate”

Citește continuarea pe Radio DCNews

Cremene a fost reținută pe 31 martie 2022, sub acuzația de înșelăciune prin falsificarea documentelor prezentate la concursul pentru funcția de director al spitalului.

Procurorii au calculat că a fost generat un prejudiciu instituției spitalicești de peste 230.000 lei. 

După ce a fost arestată preventiv timp de o lună și condamnată pentru înșelăciune, fals și uz de fals, directoarea a demisionat. 

Și-a recunoscut fapta și a ajuns la o înțelegere cu procurorii și a restituit și salariile încasate în perioada 2020-2022, adică 234.455 de lei.

Doamna Mihaela Simona Cremene a ocupat funcția de director al spitalului pentru circa patru ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel