Mihaela Iorga Moraru, dosarul întors la DNA. ÎCCJ, decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mihaela Moraru Iorga
Mihaela Moraru Iorga
Dosarul procuroarei Mihaela Iorga Moraru a fost întors la DNA, din decizia ÎCCJ. 

Toate probele și actele de urmărire penale sunt nule, în urma deciziei ÎCCJ. Dosarul Mihaelei Iorga Moraru se întoarce la DNA. Magistrații ÎCCJ resping rechizitoriul pe motiv că nu există nicio probă. 

Judecătorii au admis în parte cererile şi excepţiile de cameră preliminară formulate de inculpata Mihaiela Moraru Iorga şi au constatat nulitatea rechizitoriului prin care aceasta a fost trimisă în judecată, dar şi a probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în acest dosar, precum şi a actelor procesuale şi procedurale subsecvente.

De asemenea, instanţa a dispus excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale, inclusiv a declaraţiei de martor a inculpatei, şi restituirea cauzei la DNA Ploieşti.

Decizia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Săptămâna viitoare, Laura Codruța Kovesi va fi citată în dosarul în care Mihaela Iorga Moraru îi cere daune de 10.000 de euro. Prin urmare, decizia de astăzi este cu atât mai dură pentru procuroarea-șefă a DNA. 

În luna noiembrie a anului trecut, Mihaiela Moraru Iorga a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia îi cere despăgubiri de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din DNA.

Mihaela Iorga Moraru, trimisă în judecată de DNA, motivele invocate

Pe 8 februarie, DNA anunţa că Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

"În perioada 2015 - iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive", preciza DNA.

Mihaiela Moraru Iorga este acuzată că a desfăşurat activităţi de anchetă în afara cadrului legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii DIICOT care erau legal învestiţi cu exercitarea acţiunii penale împotriva persoanei respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel