Data publicării:

Mihaela Bilic, un mesaj „altfel” față de cele cu care ne-a obișnuit: Nu contează ce mănânci de la Crăciun până la Anul Nou

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @angelina_zinovieva
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @angelina_zinovieva
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce nu trebuie să ne simțim vinovați dacă am exagerat de sărbători. 

Mihaela Bilic susține că este normal să mâncăm mai mult de sărbători și că nu trebuie să ne simțim vinovați dacă am făcut-o lată în această perioadă. Iată care este explicația medicului nutriționist! 

„Ați mâncat? Nu e păcat!

Un Crăciun îmbelșugat, mese pline de bunătăți, preparate cu multă carne, abundență, desfătare, satisfacerea tuturor poftelor, dezlegare la mâncare. Așa e Crăciunul la români. Și e normal. Eu aș spune să vă fie de bine!

Ar fi păcat să vă simțiți vinovați, să vă pare rău că ați făcut-o lată. Cine a hotărât că trebuie să fim mereu echilibrați, moderați, controlați? Pare că excepțiile nu sunt permise, iar excesele sunt considerate un păcat, o slăbiciune, o lipsă de voință sau de caracter. Nu trebuie să te judece nimeni, îți faci singur autocritica și dai verdictul: am mâncat ca un porc!

Dacă aș fi avocatul diavolului ar trebui să întreb: cum ți-ai fi dorit să mănânci de Crăciun? De ce ne simțim vinovați sau, și mai grav, de ce suntem dezamăgiți? Care erau previziunile și așteptările, realist vorbind? Chiar ar putea cineva să-și dorească un Crăciun cu masa goală sau un frigider plin de iaurt și morcovi proaspeți? Sunteți siguri că ne-ar fi mai bine dacă am ignora tradițiile de dragul dieteticii și a mâncatului sănătos? Credeți că ați fi mândri să vă tratați oaspeții care vă trec pragul de sărbători cu o ceașcă de ceai și un covrig? Scuze, nici covrigul nu e bun că are gluten!", a scris nutriționistul. 

1. Sursă foto... (masa-de-craciun_46992100.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @timolina

„Nu contează ce mănânci de la Crăciun până la Anul Nou, important e ce mănânci de la Anul Nou până la Crăciunul următor"

„Faptul că românii sunt acuzați că fac din Crăciun un moment de abuz alimentar mi se pare un păcat. E un obicei vechi de când lumea, așa a fost mereu și așa va rămâne. Și nu cred că suntem singurul popor care face asta. E vorba de câteva zile în care mâncăm mai mult, nu e nimic grav, nu ne îmbolnăvim și nici nu ne îngrășăm dintr-o masă. Am fost proiectați de natură să fim lacomi și pofticioși, să ne placă mâncarea și să nu avem limită de cantitate.

Să facem excese e normal pentru organism, mai greu e să ne abținem. Suntem dotați cu un stomac construit dintr-un mușchi care se poate întinde, iar celulele de grăsime se multiplică la infinit și depozitează excesul de calorii, deci anatomia noastră e făcută pentru multă mâncare.

Ca să aveți inima împăcată și conștiința liniștită, iată ce se spune în cărțile de nutriție: nu contează ce mănânci de la Crăciun până la Anul Nou, important e ce mănânci de la Anul Nou până la Crăciunul următor. Adică în restul de 358 de zile! Aveți un an întreg înainte în care să dați dovadă de moderație și echilibru, acum nu are nimeni dreptul să vă judece, nici măcar voi Sărbători fericite să aveți, pline de gust și bucurie.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

3. Sursă foto... (mihaela-bilic-facebook_03379200.jpg)

Sursă foto: Facebook Mihaela Bilic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel