Mihaela Bilic, despre mineralele vitale din apă: Cu aceste minerale se joacă permanent rinichii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai vitale elemente din apă.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre modul corect în care trebuie consumată apa pentru a ne hidrata corespunzător, dar și pentru a asigura electroliza celulară

”Sodiul și potasiul sunt două minerale care fac inima să bată. Cu aceste minerale se joacă permanent rinichii. Prea mult sodiu, adică prea multă sare. Rinichii nu pot să mai regleze bine cele două minerale vitale”, a declarat nutriționistul la Doctor de Bine de la Pro TV.

”La nivelul rinichiului, acolo unde se face eliminarea lor, ies prin aceeași porți - să spunem - și reglarea este de obicei unul contra celuilalt.

Când e prea mult sodiu, rinichiul se concentrează pe sodiu, pe sare, să o elimine cât poate. Nu se mai uită la potasiu să îl rețină suficient de mult, și ca să elimine mai mult sodiu mai elimină și potasiu, astfel scade potasiul, care este esențial pentru funcționarea creierului, reglează bătaia inimii, reglează vasele de sânge.

Vasele de sânge au mușchi, iar celulele musculare sunt ajutate de potasiu să se relaxeze. Ajută și la controlul presiunii arteriale, la un ritm bun al inimii și la o funcție normală a sistemului nervos”, a afirmat Cristina Căpușă medic primar nefrolog.

Excesul de sare, legătură cu tensiunea arterială

Este cunoscut faptul că prea multă sare crește tensiunea arterială, iar explicația este dată de faptul că sarea atrage apa. Iar prea multă sare înseamnă prea puțin potasiu, astfel că vasele sanguine nu se mai pot relaxa, fapt ce duce la creșterea tensiunii.

Potrivit experților, un consum recomandat de sare este de 5 grame pe zi, cantitate în care este inclusă atât sarea din legume, cât și cea din alimentele procesate, care au un conținut destul de ridicat, dar și cea adăugată la gătit.

Iar pentru a nu avea parte de bătăi neregulate ale inimii, dar și ca rinichii să funcționeze bine, se recomandă ca apa să fie băută pe tot parcursul zilei, nu doar seara și nu doar atunci când vă este sete.

Motivul pentru care apa trebuie ”savurată” ține de faptul că o cantitate mare de apă poate duce la diluarea mineralelor, nu atât la nivelul celulelor din stomac, cât mai ales la cele de la nivelul inimii.

Citește și: Postul intermitent, ”înfometarea științifică”. Mihaela Bilic: Și silueta și sănătatea au nevoie de echilibru și moderație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel