Migranți ilegali pe teritoriul României. Poliția de frontieră, precizări
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 21 Martie 2021, 10:50
WhatsApp
Migranți ilegali pe teritoriul României. Poliția de frontieră, precizări  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Migranți ilegali pe teritoriul României. Poliția de frontieră, precizări / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Polițiștii de frontieră au identificat 7 migranți ilegali pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean român care a sprijinit şapte turci în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 19.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 16.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Gherman - Percosovo (DJ 588B), judeţul Timiş, un autoturism înmatriculat în România, condus de o persoană de sex masculin de naţionalitate română.

Migranții au fost escortați de Poliția de frontieră la sediul instituțieiÎn interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, şapte cetăţeni străini, toţi bărbaţi, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autoturism sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani care doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că şoferul, B.P., în vârstă de 31 de ani, cetăţean român, intenţiona să îi ajute pe cei şapte turci să ajungă din zona de frontieră în interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cetăţeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şapte turci.

În contextul celor de mai sus, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?