În curând, pe piața din Europa ar putea intra mierea vegană, o alternativă produsă de o companie americană specializată în înlocuitori pentru miere, orientată în principal către persoanele vegane. Un antreprenor sârb, care a înregistrat o companie în Statele Unite, își propune să își extindă acum operațiunile pe piața europeană, aducând înlocuitori vegani care, conform afirmațiilor antreprenorului, ar putea lua locul treptat mierii tradiționae în următorii 10 ani, scrie Agrarszektor.hu.
MeliBio, cu sediul în California, produce înlocuitori de miere care seamănă cu mierea atât la gust, compoziție, cât și textură. În colaborare cu o companie slovenă din industria alimentară, Narayan, firma americană intenționează să lanseze produsul inițial în Regatul Unit, Elveția și Austria și să distribuie înlocuitorul vegan de miere în 75.000 de magazine.
Dispare mierea de albine de pe piață?
Compania a fost înființată în 2020 de către antreprenorul sârb Darko Mandich și biologul molecular Dr. Aron Schaller din California. Fondatorul a declarat că, pe măsură ce mierea tradițională devine din ce în ce mai costisitoare pe piața occidentală, se preconizează că în următorii 10 ani va deveni considerată doar o delicatesă artizanală exagerat de scumpă.
Darko Mandich spune că prototipul mierii vegane a fost inspirat din mierea de salcâm și trifoi roșu. 80% din compoziția produsului este formată din fructoză și glucoză, în timp ce 18% este apă. Aroma este obținută prin utilizarea unei game variate de extracte din plante, care reprezintă restul de 2% din ingredientele produsului. În rețeta americană, aceste extracte includ trifoi roșu, iasomie, mușețel, cătină, acid gluconic și alte arome naturale. Cu toate acestea, se anticipează că rețeta destinată pieței europene va suferi mici modificări în comparație cu cea americană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu