Data publicării:
Mierea tradițională ar putea fi înlocuită de mierea vegană, care nu provine de la albine, până în 2034
Mierea vegană, care nu provine de la albine, se pregătește să înlocuiască mierea tradițională până în 2034.
În curând, pe piața din Europa ar putea intra mierea vegană, o alternativă produsă de o companie americană specializată în înlocuitori pentru miere, orientată în principal către persoanele vegane. Un antreprenor sârb, care a înregistrat o companie în Statele Unite, își propune să își extindă acum operațiunile pe piața europeană, aducând înlocuitori vegani care, conform afirmațiilor antreprenorului, ar putea lua locul treptat mierii tradiționae în următorii 10 ani, scrie Agrarszektor.hu.
MeliBio, cu sediul în California, produce înlocuitori de miere care seamănă cu mierea atât la gust, compoziție, cât și textură. În colaborare cu o companie slovenă din industria alimentară, Narayan, firma americană intenționează să lanseze produsul inițial în Regatul Unit, Elveția și Austria și să distribuie înlocuitorul vegan de miere în 75.000 de magazine.
Dispare mierea de albine de pe piață?
Compania a fost înființată în 2020 de către antreprenorul sârb Darko Mandich și biologul molecular Dr. Aron Schaller din California. Fondatorul a declarat că, pe măsură ce mierea tradițională devine din ce în ce mai costisitoare pe piața occidentală, se preconizează că în următorii 10 ani va deveni considerată doar o delicatesă artizanală exagerat de scumpă.
Darko Mandich spune că prototipul mierii vegane a fost inspirat din mierea de salcâm și trifoi roșu. 80% din compoziția produsului este formată din fructoză și glucoză, în timp ce 18% este apă. Aroma este obținută prin utilizarea unei game variate de extracte din plante, care reprezintă restul de 2% din ingredientele produsului. În rețeta americană, aceste extracte includ trifoi roșu, iasomie, mușețel, cătină, acid gluconic și alte arome naturale. Cu toate acestea, se anticipează că rețeta destinată pieței europene va suferi mici modificări în comparație cu cea americană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News