Data actualizării:
Data publicării:

Miere din smochine, o rețetă italiană care nu trebuie ratată

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa - pixabay.com
Sursa - pixabay.com

O rețetă a tradiției italiene este cea a mierii, făcute din smochine fierte.

Este foarte simplu să faci miere din smochine, chiar dacă prepararea este un proces lung. Odată ce mierea de smochine este gata, o puteți închide imediat în borcane de sticlă și păstra, fără probleme, perioade lungi de timp.

 

Iată ingredientele  pentru a prepara 1 litru de miere: 

4,5 litri de apă,

250 de grame de zahar,

5 kg de smochine proaspete de toate soiurile (cu cât mai multe soiuri, cu atât rezultatul va fi mai gustos.

Dacă aveți și niște smochine uscate, adaugați-le și pe ele.

 

 

Procedura de preparare

 

Primul lucru este să spălați smochinele și apoi să le puneți într-un castron mare. Zdrobiți fructele cu mâinile. Odată terminată această operațiune, transferați piureul făcut într-o oală mare,  pusă pe foc.

Se adaugă apă și se amestecă, din când în când, cu o lingura de lemn până dă în clocot. Apoi gătiți aproximativ 30 - 35 de minute. Nu uitați să amestecați. 

După ce timpul a expirat, filtrați rezultatul pentru a recupera lichidul smochinelor. Pentru a filtra corect, așezați pe un vas mare o strecurătoare acoperită cu o cârpă c urată. Pentru aceasta operație înarmați-vă cu răbdare.

Desert, gata în 5 minute: fără coacere, fără lapte condensat și fără gelatină

Transferați lichidul obținut într-o oală curată și gătiți câteva ore la foc mediu. După câteva ore de gătit este necesar să îndepărtați spuma care se formează.  După aceea, se adaugă zahărul.  Cu zahăr, timpii de gătire sunt scurtați, deoarece lichidul devine gros mult mai devreme.

Când amestecul devin asemănător cu mierea, turnați rezultatul în borcane de sticlă spălate. Închideți ermetic borcanele și puneți-le în cămară.

 

BONUS. Tartă parfumată cu prune dintr-un aluat neobișnuit: surprinde-ți familia și prietenii

 

A sosit sezonul prunelor parfumate. Fructul parfumat este folosit la prepararea gemurilor, a compoturilor, precum și a deserturilor.

Astăzi vă împărtășim rețeta unei tarte parfumate cu un aluat neobișnuit. În același timp, pregătirea desertului este foarte ușoară. Bucură-i pe cei dragi cu un preparat de sezon!

Ingrediente pentru aluat: 

250 grame de făină,

130  grame de unt,

1 gălbenuș,

1 linguriță de praf de copt, 

4 linguri de apă rece,

70 grame de zahăr

un praf de sare,

75 grame de nuci pisate.

 

Ingrediente pentru umplutură:

350 grame de brânză de vaci,

10 prune medii,

3 ouă,

2 linguri de smântână,

3 linguri de miere,

o lingură de zahăr vanilat,

o lingură de amidon. 

 

Cum se prepară rețeta 

 

Se amestecă făina cu nucile pisate, zahărul și praful de sare. Se adaugă untul și gălbenușul. Amestecați totul cu un mixer. Se adaugă apa și se frământă aluatul.

O tavă rotundă de copt se unge cu unt și se întinde aluatul. Aveți grijă să ridicați aluatul și pe pereții tăvii. Înainte de a da tava în cuptor, nu uitați să înțepați aluatul cu o furculiță în câteva locuri.


Roșii marinate cu struguri, un aperitiv delicat pentru mesele festive. Gustul și aroma lor te vor cuceri  

Coaceți blatul la 180 de grade, timp de o jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura.

Separat, bateți gălbenușurile cu brânza de vaci, mierea, zahărul și amidonul. Albușurile se bat spumă și se încorporează în amestecul de gălbenușuri. Puneți crema obținută peste blat, iar deasupra - prunele tăiate felii.

Cidru, făcut în casă: surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară

Dați din nou tarta în cuptor pentru o jumătate de oră la o temperatură de 180 de grade. Serviți tarta  alături de o cafea aromată. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel