Micul dejun perfect: Omleta bunicii. Cum se prepară rețeta
Ouăle sunt bogate în nutrienţi, proteine de înaltă calitate, o sursă bună de Omega-3 şi au multe alte beneficii pentru sănătate în general. Merită să le includeţi în meniu. De aceea, vă oferim această reţetă uşoară de omletă.
Ingrediente
- şase ouă
- o roşie
- 30 grame cârnaţi
- piper negru, sare
- o lingură de unt
Cum se prepară
Primul pas al reţetei omletei perfecte este să bateţi ouăle (6 bucăţi) împreună cu puţină sare şi piper. Amestecul este împărţit în două părţi egale. Prima parte a amestecului se toarnă într-o tigaie încălzită, unsă cu puţin ulei, iar pe omleta rezultată se aşază felii subţiri de cârnaţi şi roşii proaspete. Omleta nu se întoarce, se lasă să se prăjească bine, apoi se împăturește în patru şi se serveşte fierbinte. Restul omletei se prepară în acelaşi mod. Puteţi pune şi puţină brânză sau caşcaval, dacă doriţi.
BONUS: Cum faci cea mai bună omletă țărănească
Ingrediente (pentru o porție):
- două ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adaugă mai multe tipuri)
- un cartof mic
- o ceapă mică
- un ardei gras (opțional)
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare
- piper
- chilli
- busuioc sau oregano
- mărar proaspăt
- ulei de măsline
Cum se prepară
Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News