Microsoft vrea să ia fața Apple. Va fi McBook Air detronat de noile laptopuri cu cipuri ARM?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Microsoft vrea să aducă pe piață laptopuri mai performante decât cele de la Apple.

În timp ce Apple a adus pe piață a treia generație de laptop-uri echipate cu cipuri de fabricație proprie, ajungând la modelele M3, Microsoft susține că viitoarea gamă de laptop-uri bazate pe procesoare cu arhitectură ARM va oferi performanțe superioare MacBook-urilor de la Apple.

Conform unui raport obținut de jurnaliștii de la The Verge, reprezentanții Microsoft sunt încrezători că noile laptop-uri cu cipuri ARM integrate vor depăși modelele MacBook Air cu procesoare M3 de la Apple, atât în ceea ce privește performanța CPU cât și în sarcinile accelerate de inteligență artificială.

Noua serie de laptop-uri de la Microsoft va utiliza cipurile Snapdragon X Elite de la Qualcomm, bazate pe arhitectura ARM. Aceste noi computere urmează să fie lansate în cadrul unui eveniment programat pentru 20 mai 2024, iar publiația amintită anunță că Microsoft va prezenta o serie de demonstrații tehnologice pentru a evidenția superioritatea modelelor sale în fața laptop-urilor MacBook Air cu procesor M3. Aceste demonstrații vor include sarcini pentru CPU, accelerare cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) și chiar emularea aplicațiilor.

Emularea aplicațiilor este un aspect crucial, având în vedere că majoritatea programelor pentru Windows sunt scrise pentru procesoarele cu arhitectură x86 (Intel, AMD) care sunt obișnuite în calculatoarele cu sistem de operare Windows. Prin urmare, capacitatea de a emula aceste aplicații pentru a rula rapid, eficient și corect pe un procesor ARM este esențială pentru a asigura compatibilitatea cu întreaga gamă de aplicații Windows.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel