Data actualizării:
Data publicării:

Microsoft România, cel mai bun proiect de CSR al unei companii mari

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Programul de mentorat pentru elevi Opening Opportunities, desfășurat de Microsoft România împreună cu Asociația TechSoup România, a fost desemnat cel mai bun program de CSR al unei companii mari. Premiul a fost oferit de Asociația pentru Relații Comunitare, ARC, și Camera de Comerț Americană în România, la Gala Oameni pentru Oameni.

Opening Opportunities este un program de mentorat, desfășurat la nivel național de Microsoft YouthSpark împreună cu Asociația TechSoup România, care sprijină creşterea gradului de angajabilitate a tinerilor din orașele mici și mijlocii.

Programul se află la a treia ediție și a reușit, până în prezent, să ofere sesiuni de mentorat la mai mult de 3.500 de elevi, cu sprijinul a peste 70 de mentori, din cadrul Microsoft. Opening Opportunities a fost implementat în 15 județe și oferă elevilor de liceu, din comunitățile în care se desfășoară, oportunități de dezvoltare personală și profesională prin extinderea cunoștințelor de informatică, competențe tehnice și antreprenoriale.

O treime dintre angajații din România nu au competențe digitale

Potrivit tabelei de marcaj publicată de Comisia Europeană în 2014, care indică progresele realizate la nivel european în atingerea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa, mai mult de o treime dintre angajații din România nu au deloc competențe digitale, iar peste 40% au competențe foarte reduse.

Astfel, programul dorește să sprijine dezvoltarea competențelor IT în rândul elevilor de liceu și, în același timp, să ghideze și faciliteze tinerilor din licee accesul la o carieră în domeniul IT prin implicarea angajaților Microsoft ca mentori în program, seminarii, sesiuni de lucru sau activități dedicate la sediul Microsoft.


"Sunt onorat de recunoașterea importantă primită în cadrul Galei Oameni pentru Oameni pentru programul Opening Opportunities. Rezultatele obținute se datorează angajaților care s-au implicat cu mult entuziasm în acest program complex de mentorat. Credem că fiecare dintre noi poate avea o contribuție pentru a obține mai mult: autorități, companii, angajați. Acest program ne reconfirmă că munca în echipă și buna colaborare sunt esențiale pentru a avea rezultate de impact. Iar dezvoltarea educației și facilitarea unor oportunități de carieră pentru tinerii din România trebuie să rămână un punct de focus în comunitatea locală," a declarat Kostas Loukas, director general Microsoft România.

Gala ”Oameni pentru oameni”, a XII-a ediție


Aflată la a XII-a ediție, Gala Oameni pentru Oameni sărbătorește și recunoaște implicarea companiilor în cauze de interes din comunitatea locală. Anul acesta, au fost premiate în cadrul Galei, companii mari, IMM-uri, ONG-uri, dar și proiecte individuale. La categoria Cel mai bun program de CSR al unei companii mari, au fost nominalizate 12 proiecte, desfășurate de 10 companii cu peste 250 de angajați.

Programul de mentorat pentru elevi Opening Opportunities, desfășurat de Microsoft România împreună cu Asociația TechSoup România, a fost desemnat ieri de Asociația pentru Relații Comunitare, ARC, și Camera de Comerț Americană în România, la Gala Oameni pentru Oameni, cel mai bun program de CSR al unei companii mari. Premiul dedicat acestei categoriei recunoaște rezultatele deosebite obținute printr-un efort constant, adresarea problematicii sistematic și pe termen lung prin alocarea de resurse multi-anuale și schimbarea profundă la nivelul problemei identificate.

Opening Opportunities este un program de mentorat, desfășurat la nivel național de Microsoft YouthSpark împreună cu Asociația TechSoup România, care sprijină creşterea gradului de angajabilitate a tinerilor din urbanul mic şi mediu. Programul se află la a treia ediție și a reușit, până în prezent, să ofere sesiuni de mentorat la mai mult de 3.500 de elevi, cu sprijinul a peste 70 de mentori, din cadrul Microsoft. Opening Opportunities a fost implementat în 15 județe și oferă elevilor de liceu, din comunitățile în care se desfășoară, oportunități de dezvoltare personală și profesională prin extinderea cunoștințelor de informatică, competențe tehnice și antreprenoriale. 

Potrivit tabelei de marcaj publicată de Comisia Europeană în 2014, care indică progresele realizate la nivel european în atingerea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa, mai mult de o treime dintre angajații din România nu au deloc competențe digitale, iar peste 40% au competențe foarte reduse. Astfel, programul dorește să sprijine dezvoltarea competențelor IT în rândul elevilor de liceu și, în același timp, să ghideze și faciliteze tinerilor din licee accesul la o carieră în domeniul IT prin implicarea angajaților Microsoft ca mentori în program, seminarii, sesiuni de lucru sau activități dedicate la sediul Microsoft.

“Sunt onorat de recunoașterea importantă primită în cadrul Galei Oameni pentru Oameni pentru programul Opening Opportunities. Rezultatele obținute se datorează angajaților care s-au implicat cu mult entuziasm în acest program complex de mentorat. Credem că fiecare dintre noi poate avea o contribuție pentru a obține mai mult: autorități, companii, angajați. Acest program ne reconfirmă că munca în echipă și buna colaborare sunt esențiale pentru a avea rezultate de impact. Iar dezvoltarea educației și facilitarea unor oportunități de carieră pentru tinerii din România trebuie să rămână un punct de focus în comunitatea locală,” a declarat Kostas Loukas, director general Microsoft România.

Aflată la a XII-a ediție, Gala Oameni pentru Oameni sărbătorește și recunoaște implicarea companiilor în cauze de interes din comunitatea locală. Anul acesta, au fost premiate în cadrul Galei, companii mari, IMM-uri, ONG-uri, dar și proiecte individuale. La categoria Cel mai bun program de CSR al unei companii mari, au fost nominalizate 12 proiecte, desfășurate de 10 companii cu peste 250 de angajați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel