Microsoft, decizie privind  LinkedIn în una dintre cele mai puternice ţări ale lumii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Motivând mediul dificil în care este nevoită să activeze, compania Microsoft a închis LinkedIn în China, după aproape șapte ani de la lansare.

Este cea mai importantă plecare din ţara asiatică a unei companii de tehnologie din istoria recentă. China se concentrează în această perioadă pe salvarea colosului imobiliar Evergrande.

Retragerea marchează cea mai mare plecare din ţara asiatică a unei companii majore de tehnologie din ultimii ani, potrivit Mediafax.

LinkedIn a declarat într-o postare pe blog joi că va înlocui platforma la sfârșitul acestui an cu o versiune dezactivată care se va concentra doar pe locuri de muncă , numită „InJobs”, care nu ar include un feed social sau opțiuni de partajare.

LinkedIn a fost singura platformă majoră de socializare occidentală care operează în China.

Când s-a lansat, în 2014, LinkedIn a fost de acord să respecte cerințele guvernului chinez pentru a opera acolo, dar a promis, de asemenea, că va fi transparent cu privire la modul în care a desfășurat activitatea în țară și a spus că nu este de acord cu cenzura guvernamentală.

În acest moment este greu de precizat dacă mișcarea LinkedIn a fost determinată de presiunea din China sau de cea din SUA. S-ar putea să fie ambele, întrucât guvernul chinez și-a strâns controlul asupra internetului și, între timp, LinkedIn a atras critici din ce în ce mai mari în America pentru că s-a închinat regulilor de cenzură de la Beijing, precizează bbc.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel