Data publicării:

Microsoft cumpără Activision Blizzard și devine unul dintre cei mai mari producători de jocuri video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Microsoft cumpără Activision Blizzard și devine unul dintre cei mai mari producători de jocuri video / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Microsoft cumpără Activision Blizzard și devine unul dintre cei mai mari producători de jocuri video / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Microsoft a declarat că va cumpăra Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari, unind două dintre cele mai mari companii de producție a jocurilor video.

Microsoft a anunțat marți că va cumpăra compania de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari, într-o tranzacție care va aduce gigantului software titluri precum „World of Warcraft” și „Call of Duty”. Achiziția vine după ce Activision a fost dat în judecată pentru așa-zisa cultură frat-băiat.

Microsoft a spus că va plăti 95 de dolari per acțiune într-o tranzacție în numerar. Aceasta reprezintă un bonus de 43% față de prețul de închidere al acțiunilor Activision de vineri, de 65,39 USD. Acțiunile dezvoltatorului de jocuri video au crescut la 83,10 de dolari în tranzacțiile de marți dimineața.

Acordul va transforma Microsoft, producătorul sistemului de jocuri Xbox, într-una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume și o va ajuta să concureze cu rivalii tehnologici precum Meta, fostul Facebook, în crearea de lumi virtuale captivante atât pentru muncă, cât și pentru joacă. Achiziția ar marca cea mai mare reușită din istoria tehnologiei, potrivit analistului Wedbush Dan Ives.

CEO-ul Activision este forțat să demisioneze

Microsoft a declarat că CEO-ul Bobby Kotick va continua în aceeași funcție după finalizarea tranzacției. Kotick este sub presiunea angajaților și a unor acționari activiști să demisioneze pe fondul acuzațiilor că a ignorat plângerile privind hărțuirea sexuală.

„Cu acțiunile Activision supuse unei presiuni puternice (probleme legate de CEO/surplus) în ultimele luni, Microsoft a văzut acest lucru drept o fereastră de oportunitate de a achiziționa un activ unic care să-și propulseze strategia de consum”, a menționat Ives.

Oficialii din California au dat în judecată Activision în iulie, acuzând compania că a creat o cultură la locul de muncă care ar fi dus la hărțuirea sexuală a femeilor.

„Cultura organizației noastre este prioritatea mea numărul unu”, a spus CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, adăugând că „este esențial pentru Activision Blizzard să-și îndeplinească angajamentele” de a-și îmbunătăți cultura de birou.

Microsoft a spus că se așteaptă ca acordul să se încheie în următorul an fiscal, care începe în iulie.

Odată cu acordul, Microsoft va adăuga noi titluri inclusiv, „Candy Crush” și „Diablo”, în portofoliul său, devenind a treia companie de jocuri de noroc din lume ca venituri, după Tencent și Sony.

Dacă acordul supraviețuiește controlului din partea autorităților de reglementare din SUA și Europa în lunile următoare, ar putea deveni una dintre cele mai mari achiziții de tehnologie din istorie. Dell a cumpărat compania de stocare a datelor EMC în 2016 pentru aproximativ 60 de miliarde de dolari, scrie CBSNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel