Microbuz cu pasageri, izbit în plin de un tren. PLAN ROȘU de intervenție pentru salvatori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Cluj
Foto: ISU Cluj
Salvatorii au intervenit de urgență într-o localitate din Cluj după ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de tren. 

UPDATE: Din cele 10 persoane care s-au aflat în microbuz, opt au fost transportate la spital. Șoferul nu a necesitat îngrijiri medicale și a fost dus la poliție pentru audieri. 

O femeie a fost transportată cu elicopterul la un spital de urgență din țară. 

Cercetările sunt continuate în acest caz.

Traficul rutier a fost afectat în zona accidentului pentru a se permite accesul echipajelor de salvare, descarcerare și poliție. 

- Știrea inițială - 

Un grav accident de circulație a avut loc între un microbuz și un tren, în județul Cluj. Autoritățile au aplicat imediat Planul Roșu de intervenție și s-au deplasat în localitatea Urișor. 

”Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Salvatorii intervin cu două autospeciale de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două ambulante SMURD și patru ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanță.

În sprijin, la locul intervenției a fost trimis și un elicopter SMURD.            

Polițiștii au deschis o anchetă în urma acestui accident și continuă cercetările pentru a vedea exact ce s-a întâmplat și cine se fac vinovat. 

Accident și pe DN 17C

Astăzi, în localitatea Salva a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Polițiștii rutieri din Năsăud ajunși la fața locului au constatat faptul că un biciclist de 70 de ani, din Salva a fost acroșat de un autobuz care circula pe Drumul Național 17C și care era condus de un bărbat de 50 de ani, din București. 

Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 70 de ani. Atât el, cât și conducătorul autobuzului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul biciclistului și de 0,34 mg/l în cazul conducătorului auto. Acestuia din urmă i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii de la Rutieră Năsăud au deschis un dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul .                                    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel