Mick Schumacher la prima experienţă într-o maşină Ferrari de Formula 1
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mick Schumacher la prima experienţă într-o maşină Ferrari de Formula 1
Mick Schumacher la prima experienţă într-o maşină Ferrari de Formula 1
Mick Schumacher a obținut al doilea timp în testele din Bahrain, la volanul unui monopost Ferrari.

Mick Schumacher , fiul septuplului campion mondial german de Formula 1 Michael Schumacher, a reuşit al doilea timp în testele desfăşurate marţi pe circuitul din Sakhir din Bahrain, în care a efectuat 56 de tururi (303 km) la volanul unui monopost Ferrari 2019. Cel mai bun timp al său a fost de 1 min. 29 sec. 976/1000, obţinut sub privirile mamei sale Corinna şi a bunicii sale, pilotul de 20 de ani, fiind devansat doar de olandezul Max Verstappen (Red Bull) - 1 min. 29 sec. 379/1000.

'Am apreciat această zi. Am avut impresia că sunt la mine în garaj încă din primul moment, cu multă lume care mă cunoaşte de când eram mic', a comentat Schumacher jr. într-un comunicat dat publicităţii de scuderia Ferrari. 'SF90 este incredibilă din cauza forţei sale, dar ea este şi suplă de pilotat, iar din acest motiv m-am simţit foarte bine. Am fost impresionat de puterea de frânare a unui monopost de Formula 1. Mi s-a părut că pot frâna din ce în ce mai târziu, iar maşina intra în viraj oricum', a adăugat el.

Citește și: Schumacher - Cinci ani de la accident. Cum s-a schimbat viața campionului din F1

Mick Schumacher în Formula 1

Campion european de Formula 3 în sezonul trecut, Mick Schumacher şi-a făcut debutul în Formula 2 la sfârşitul săptămânii trecute, pe aceeaşi pistă din Bahrain, clasându-se pe locurile 8 şi 6 în cele două curse la care a participat. Tânărul pilot, al cărui tată a câştigat Marele Premiu al Bahrainului pe 4 aprilie 2004, după ce a luat startul din pole position, urmează să testeze miercuri un monopost al echipei Alfa Romeo (fostă Sauber), motorizată de Ferrari.

Mick Schumacher a avut marţi prima sa experienţă adevărată într-o maşină de Formula 1 modernă, după ce a mai pilotat anterior monopostul cu care tatăl său a câştigat, în 1994, titlul de campion mondial cu Benetton pe circuitul de la Spa-Francorchamps, înaintea Marelui Premiu al Belgiei din 2017.

Michael Schumacher, care nu a mai avut nicio apariţie publică după accidentul de schi suferit în decembrie 2013, deţine în continuare recordul de victorii în Formula 1, cu 91 de Mari Premii câştigate. El a cucerit în total şapte titluri de campion mondial, cinci dintre ele alături de Ferrari, între 2000 şi 2004. Schumacher senior s-a despărţit de scuderia italiană în 2006, când s-a retras din activitate, revenind apoi în competiţie alături de Mercedes, între 2010 şi 2012, fără vreun să înregistreze însă nicio victorie.

Citește și: Mick Schumacher, debut în Formula 2. Ce a declarat despre tatăl său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel