Data publicării:

Michel Hessmann, ciclist german, suspendat pentru dopaj până în 2025

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp
Ciclistul german Michel Hessman rămâne în afara circuitului până anul viitor, după ce a ajuns la un acord cu AMA/WADA. Sportivul a fost depistat pozitiv.

Ciclistul Michel Hessmann (Visma-Lease a bike), suspendat pentru dopaj în urma unui test antidoping pozitiv în 2023, a ajuns la un acord cu Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) care îl va ține departe de ”sportul cu pedale” până în martie 2025, informează cotidianul L'Equipe, scrie Agerpres.

Rutierul german (23 ani), care nu a mai concurat din vara lui 2023 după un este antidoping pozitiv efectuat pe 14 iunie 2023, este suspendat până pe 14 martie 2025, după ce a găsit un acord, joi, cu Agenția Mondială Antidoping.

Aflat la final de contract cu Visma-Lease a bike, odată cu sfârșitul sezonului 2024, Hesmann nu va mai purta tricoul echipei olandeze, care a confirmat informația prin intermediul unui comunicat.

Formația l-a suspendat pe ciclist cu titlu provizoriu începând cu 16 iunie 2023, la două zile după ce s-a depistat prezența clortalidonei în urina sa.

Justiția germană a clasat cazul șase luni mai târziu, după ce Agenția Germană Antidoping (NADA) a considerat ”plauzibil că Hessmann a luat un medicament contaminat”. NADA a propus, apoi, o suspendare pe patru luni cu efect retroactiv de trei luni, care ar fi autorizat ciclistul să revină în competiție în luna iulie.

AMA/WADA a făcut apel la această decizie, prelungind suspendarea provizorie a lui Hesmann până la găsirea unui acord cu ciclistul german, fapt petrecut joi.

Citește și: Jannik Sinner, ”suspendat provizoriu”, nevinovat în dosarul de doping. Kyrgios, reacție vehementă: Ar trebui să fii out pentru 2 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel