Michael Jackson a murit... dator. Câte milioane de dolari ar fi avut de dat înapoi și ce i-a mai rămas în conturi
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash, Mathew Browne
Foto: Unsplash, Mathew Browne
Michael Jackson avea bani de dat... până în ultima zi.

Cântărețul american Michael Jackson avea, la momentul morții, o datorie de aproximativ 500 de milioane de dolari, conform documentelor artistului la care E!News a avut acces, informează Agerpres.

Avocații executorilor moștenirii lui Jackson, de la a cărui moarte s-au împlinit 15 ani în această lună, au declarat că în 2009 conturile artistului erau „în dezordine”, acumulând datorii semnificative. Michael Jackson se aventurase în cheltuieli masive în pregătirea seriei sale de concerte „This Is It”, conform documentelor depuse la Curtea Supremă din comitatul Los Angeles după decesul cântărețului, potrivit sursei citate. Așadar, moartea prematură a lui Michael Jackson, la vârsta de 50 de ani, a lăsat o datorie financiară semnificativă față de promotorul turneului său. În plus, avocații au subliniat că Jackson și-a schimbat frecvent managerii comerciali, avocații și managerii personali în anii premergători decesului, obligându-i să caute documente răspândite în toată țara.

Datorie achitată

Cu toate acestea, în anii care au urmat, avocații au reușit să achite datoriile lui Jackson și să repare imaginea artistului, în beneficiul Michael's Trust, care îi include pe copiii cântărețului: Prince Jackson (27 de ani), Paris Jackson (26 de ani) și Bigi Jackson (22 de ani). „Deși a trecut mai mult de un deceniu de la moartea lui Michael Jackson”, se arată în document, „executorii trebuie să facă față ocazional consecințelor circumstanțelor de la momentul decesului său”, a precizat site-ul specializat în știri mondene.

Michael Jackson a rămas cunoscut pentru hiturile de referință precum „Thriller” (1982), cel mai bine vândut album din istorie, și a unor melodii care i-au definit cariera, precum „Beat It” (1982), „Bad” (1987) și „Smooth Criminal” (1988). Artistul a încetat din viață pe 25 iunie 2009, în urma unei supradoze de anestezice, în vila sa închiriată din apropiere de Bel Air, cartierul exclusivist al celebrităților din Los Angeles, SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel