Micul dejun al lui Marilyn Monroe din doar două ingrediente. O punea mereu pe picioare, "era cea mai tare pastilă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Marilyn Monroe, considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, avea obiceiul să mănânce în fiecare dimineață un mic dejun „absolut bizar”, format din doar două ingrediente.

Mic dejunul legendar al icoanei hollywoodiene Marilyn Monroe era departe de obiceiurile alimentare ale vedetelor din zilele noastre. Aceasta își începea ziua cu un mic dejun format din doar două ingrediente, care îi furnizau vitaminele necesare pentru întreaga zi. Într-un interviu din numărul din septembrie 1952 al revistei Pageant, Monroe a povestit că unii considerau obiceiurile ei alimentare „ieșite din comun, absolut bizare”. Totuși, pentru cea mai faimoasă blondă, acest mic dejun simplu era tot ce trebuie: „hrănitor și perfect pentru o fată muncitoare mereu pe grabă”, scrie Women's Health.

Cum arăta rutina de dimineață a starletei din anii 1950

Marilyn avea întotdeauna o plită în camera de hotel. Iar asta îi permitea să-și prepare rapid micul dejun sățios și chiar unicat în acele vremuri. Abia mai târziu au început să o copieze și alte vedete și să-și prepare vestitul mic dejun al divei: ouă bătute, crude, amestecate într-o cană cu lapte fierbinte. "Era cea mai tare pastilă pentru ea, o punea pe picioare" - sunt aprecierile unuia dintre cei care o însoțeau în călătoriile ei, în cartea biografică "Marilyn and her monsters".

„Înainte să fac dușul de dimineață, încep să încălzesc o ceașcă cu lapte pe plita pe care o păstrez în camera mea de hotel. Când este fierbinte, sparg două ouă crude în lapte, le bat cu o furculiță și le beau în timp ce mă îmbrac”, a povestit Marilyn.

Pentru că actrița petrecea foarte mult timp călătorind între hoteluri, era important să aibă un mic dejun consistent care putea fi preparat rapid pe o plită încinsă. Astfel, Marilyn Monroe reușea să facă față ritmuui haotic de viață din Hollywood, urmând o „dieta săracă în carbohidrați” cu mult înainte ca aceasta să devină populară.

Tot dimineața, atunci când avea timp și nu era pe fugă, își mai prepara terci de ovăz. Îi mai plăcea să mănânce și supă de pui sau de legume, ura hamburgerii iar merele le mânca mereu decojite. Monroe aprecia băuturile calde, cum ar fi cafeaua, dar avea și o preferință pentru băuturile cu lapte.

Un aliment de care Monroe nu se sătura niciodată erau morcovii cruzi, pe care aceasta îi consuma în fiecare seară, uneori lângă cotlete de miel, friptură sau rasol de ficăței „Cred că sunt parțial iepure. Nu mă plictisesc niciodată de morcovii cruzi”, glumea Marilyn.

Nu-și refuza micile plăceri. Când avea poftă mergea la gelateria preferată și își lua un con mare de înghețată cu topping de ciocolată fierbinte. „Sunt sigură că nu mi-aș putea permite acest răsfăț dacă dieta mea normală nu ar fi compusă aproape în totalitate din alimente proteice”, spunea actrița în interviurile de la acea vreme.

Marilyn Monroe avea aproximativ 54-57 kg (120-125 lbs) în perioada de vârf a carierei sale. Greutatea ei varia în funcție de rolurile pe care le interpreta și de schimbările în stilul său de viață. Deși Marilyn a fost adesea considerată o simbol al frumuseții și al sex-appeal-ului, dimensiunile ei erau adesea subliniate de standardele de frumusețe din anii '50, care accentuau formele voluptoase.

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962. A fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, California. Cauza oficială a decesului a fost o supradoză de barbiturice, iar moartea ei a fost clasificată ca fiind un posibil suicid. Marilyn Monroe avea 36 de ani la momentul decesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel