Data actualizării:
Data publicării:

Mic dejun turcesc. Rețeta mai puțin obișnuită, dar extrem de simplă și de gustoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ahmed)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ahmed)

Dacă vrei un mic dejun rapid și gustos, această variantă turcească va fi exact ce căutai.

Ingrediente

– 3-4 cartofi

– 1 ceapă

– 2 ouă

– ½ pahar de lapte (1 pahar = 200 ml)

– ½ pahar de ulei

– ½ pahar de făină de grâu

– ½ pahar de făină de porumb

– 5 gr de praf de copt

– 1 praf de sare sau după gust

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 1 linguriță de boia de ardei iute – opțional

– 1 linguriță de boia de ardei dulce

– 1 linguriță de chimion măcinat

– verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă verde)

– 50-100 gr de cașcaval

– ulei – pentru formă

Cum se prepară

Tăiați cartofii felii subțiri pe lungime, apoi feliile le tăiați în jumătate, la fel, pe lungime, după care le tăiați pai. Tăiați ceapa bucăți mici și mărunțiți verdeața. Bateți ouăle cu telul, adăugați sare, praf de copt și condimentele indicate sau orice altceva vă place să adăugați în cartofi, potrivit retete-usoare.info.

Amestecați foarte bine ingredientele, adăugați ulei și lapte, amestecați, apoi încorporați treptat făina de grâu și porumb (sau folosiți doar 1 pahar de făină de grâu) și continuați să amestecați cu telul, până dispar toate cocoloașele.

Transferați cartofii în aluat, adăugați verdeață și ceapă, apoi amestecați bine ingredientele. Setați cuptorul la 180-190°С și ungeți baza și pereții formei cu ulei. Transferați și repartizați compoziția de cartofi și dați forma la cuptor pentru 20 de minute.

Opțional, scoateți forma din cuptor, presărați cartofii cu cașcaval răzuit și îi coaceți, până se rumenesc frumos la suprafață.

BONUS: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Dar poate preferi un mic dejun nemțesc.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
5 cartofi curăţaţi, tăiaţi cuburi şi fierţi
100 grame şuncă presată
1 ceapă medie, tocată
1 ardei roşu, tăiat cuburi
sare
paprika
pătrunjel
3 ouă bătute ca pentru omletă

Cum se prepară

Se călesc ceapa şi ardeiul. Se împing către margine şi se adauga cartofii fierţi şi o lingură de ulei. Se rumenesc câteva minute. Se adauga şunca presată, sare şi piper, paprika şi se călesc 2-3 minute. Se amestecă toate legumele din tigaie şi se adaugă pătrunjelul, scrie bucataras.ro. Se adaugă ouăle, se amestecă, iar când încep să se gătească se ia tigaia de pe foc. Ouăle ar trebui să aibă o consistenţă cremoasă. Se serveşte imediat cu ketchup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel