Mic dejun românesc: Ouă ochiuri și slănină prăjită
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să servești un mic dejun tradițional românescu, varianta de ouă ochiuri cu slănină prăjită este cea mai potrivită. Iată cum se prepară.

Ouă ochiuri și slănină prăjită

Ai nevoie de ouă și slănină, în funcție de câte porții vrei să faci. Pentru a prepara acest mic dejun românesc, tăiem  mai întâi feliuţe slăninuţa, apoi o crestăm. O punem în tigaia încinsă şi o frigem pe ambele părţi.

În grăsimea lăsată de slănină (după ce scoatem pe un şervet bucăţile fripte) spargem două ou. Le lăsăm să se coaguleze puţin, apoi aranjăm slăninuţa după dorinţă , punem capacul pe tigaie, stingem focul şi lăsam ouăle să se închege sub capac. Îî funcţie de dorinţa fiecăruia, ouăle pot fi moi sau bine pătrunse.

Omletă cu brânză și ceapă verde

Ingrediente 

2 ouă
30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
2 fire de ceapă verde
1/2 lingură de unt (un cubuleț)
sare și piper după gust
mărar sau pătrunjel

Cum se prepară

Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie, potrivit bucate-aromate.ro. Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă. Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată, o pliați în două. O mai lăsați să se coacă aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel