Mi-Th Influencer. Ce este kaballah. Thea Haimovitz a venit cu explicaţii. "N-are de-a face cu religia"
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Captura Facebook
Captura Facebook
Mirela Vescan şi Thea Haimovitz au vorbit despre cartea „Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor" la Mi-Th Influencer. 

Kaballah este știință sau religie?

"Nu are legătură cu religia. Este spiritualitatea și înțelepciunea care însoțește creația, geneza, indiferent de care religie ești, dacă ești de religie monoteistă, evreu, creștin, musulman. Sunt 3 religii monoteiste care se trag din Patriarhul Avram care a fost evreu, acolo este religia, fiecare cu direcția lui, dar ce este important este că în spatele poveștii nașterii noastre și această vibrație este un foarte mare secret și acolo noi ținem mai exact toate secretele sufletului uman.

Tot ce există ca spiritualitate și ca dezvoltare astăzi se trage din kaballah

Dacă deții secretul sufletului uman poți rămâne în viață. Poporul evreu este o dovadă a faptului că au rămas în viață, vine lumea și spune că au bani, tot felul de situații, dar secretul în spatele poporului evreu este Kaballah și faptul că ei dețin literele ebraice și felul în care le poți pune în practică în așa fel încât să devii peren. Le kabel în ebraică înseamnă a primii, kaballah înseamnă primire, ai primit sufletul, ce faci cu el în decursul vieții tale. Tot ce există ca spiritualitate și ca dezvoltare astăzi, tot ce vreți să spuneți despre suflet astăzi, totul se trage din Kaballah. N-are de a face cu religia, poți să faci kaballah și să fii orice religie.

Totul este codificat când vine vorba de kaballah

Avem catedră de Kaballah de 25 de ani, este în cadrul Facultății de Litere de la Universitatea din București, este la nivel de masterat. Este la nivel științific pentru că toți oamenii de știință de pe planetă au fost kabaliști. De exemplu Newton, care în Evul Mediu a descoperit că există o forță a atracției și pentru că nu avea de unde să studieze s-a apucat să învețe limba aramaică, limba ebraică, după care s-a susținut cu aceste cunoștiințe secrete, pentru că este o carte codificată, totul este codificat când vine vorba de kaballah", a explicat Thea Haimovitz.

Emisiunea integrală AICI

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel